Președintele CJ Bihor, prins „la pește” în pandemie de COVID 19, salariu de bugetar de 4.900 euro

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.04.2020 - 13:20

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a plecat la pește în plină pandemie de coronavirus încălcând prevederile legale. Are și cu ce din moment ce câștigă, de la buget, cât președintele Iohannis.

SHARE

Legea salarizării unitare, scrisă de Olguța Vasilescu și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene. Salariile angajațiilor din Consiliile Județene și primării au explodat.

Președintelui Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, și-a putut oferi un salariu uriaș: 18720 de lei salariu de bază la care se adaugă 4680 de lei pentru că a atras fonduri europene penru județ. În total, reprezentanul UDMR câștigă, lunar, 23.400 de lei, adică 4.850 de euro. Exact același salariul îl câștigă președinte CJ Vaslui Dumitru Buzatu.

Lista salariilor la 31 martie 2020 (în plină stare de urgență) arată salarii de nabab și pentru vicepreședinți: peste 21.000 de lei pe lună.

A fost la pescuit de coronavirus

„Azi după amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți. Nu trebuia să cedez acestei ispite”, începe postarea lui Pasztor Sandor.

„Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineața, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile”, continuă UDMR-istul, fără a explica în niciun fel sursa căinței sale și nici legătura dintre amendă și donația pe care simte nevoia să o fac”. 

În realitate, o echipă a BIHOREANULUI a fost cea care l-a surprins pe Pasztor Sandor, joi după-amiază, încălcând flagrant legea participând la o acțiune de pescuit recreativ pe un lac din Cetariu, în care erau angrenate și mașini de instituții publice, și alți slujbași ai statului.

Toți aceștia încălcau cu nonșalanță restricțiile impuse de starea de urgență, în vreme ce oamenii de bună credință stau în izolare la casele lor și își limitează ieșirile, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -