Ponta: Dacă trece moțiunea, Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.10.2019 - 07:51
Victor Ponta Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, într-o intervenție telefonică la Digi TV, că Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la Președinție dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată în Parlament, scrie news.ro.

SHARE

”În turul 1 va avea un scor mai mare candidatul social-democrat, adică Mircea Diaconu. Sunt convins că, dacă trece moţiunea, doamna Dăncilă nu va mai fi absolut nimic şi ăsta este un lucru bun chiar şi pentru PSD pentru că doamna Dăncilă ca şi domnul Dragnea este o ghiulea de picioarele PSD. Cu siguranţă nu va mai fi candidatul PSD”, crede Ponta.

El a anunțat că le va propune foştilor colegi din PSD să facă o singură propunere de premier preşedintelui Klaus Iohannis, o persoană care nu este membru de partid şi care să fie ”o formulă acceptabilă” şi care să genereze o ”majoritate care să funcţioneze”.

Ponta a reiterat ideea că propunerea trebuie să fie o persoană care nu este membră de partid, care a dat dovadă de integritate şi profesionalism și a negat că ar fi vorba de George Maior, actualul ambasador al României în SUA. ”Este în continuare la Washington, ambasador şi ştiu că va rămâne acolo cel puţin până anul viitor din motive şi diplomatice şi personale”, a explicat Ponta.

Președinte Pro Romania susține că Viorica Dăncilă se teme de partidul său, întrucât parlamentarii PSD au acum o alternativă. El acuză faptul că actualul premier a sunat personal 12 parlamentari Pro România pentru a le promite post de ministru, dacă nu votează moţiunea de cenzură.

Ponta a acuzat-o pe Dăncilă că nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru.

”Faptul că, totuşi, a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici, pentru nişte lucrări ale unor primari... Doamna Dăncilă e, într-adevăr, o persoană care nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru, care calcă în foarte multe străchini, cum spune românul şi sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă pentru că, iară, se dovedeşte mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, a mai punctat Ponta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -