Politica la țară: USR Chiajna preferă o alianță cu primarul PSD în funcție decât cu candidatul PNL

DE Alexandru Pop | 25.09.2020 - 13:54

Opoziția care ar trebui să se bată cu primarii PSD și să practice strategii de alianțe pentru a avea succes mai are încă mult probleme interne nerezolvate. Sau de-a dreptul conflicte ireconciliabile. Se întâmplă și lângă București, la Chiajna.

SHARE

Site-ul local chiajna.info a intrat în posesia unor discuții interne de la USR și le-a publicat. 

"Am primit pe adresa site-ului nostru mai multe copii ale discuțiilor interne de pe un grup USR, de la un membru care s-a scârbit de tehnicile pe care Cornel Zainea, dar și sponsorul și strategul lui, Cătălin Zaharia, le-au folosit în ultimele luni.

Așa cum s-a întâmplat și la nivel național, când discuții de pe grupul intern <Poiana lui Iocan> au fost trimise presei centrale de către oameni dezamăgiți de modul în care USR înțelegea să se trateze anumite subiecte în interiorul partidului, așa s-a întâmplat și acum. Un membru din echipa lui Zainea s-a revoltat!

Din discuțiile interne ale USR Chiajna aflăm că adversarul principal nu este Mircea Minea, ci Petre Anghel. Cornel Zainea și staff-ul său preferă să câștige primarul actual decât candidatul liberal. Justificarea vine chiar de la strategul lui Zainea, într-un limbaj mai puțin elevat:

<Nici eu nu concep alianță cu Anghel. După toate mișcările din campania asta. Omul e oligofren. A încercat să ne fută toată campania asta. Și noi ce să facem? Majoritate cu el? Măcar alalalt are decența să tacă, e mai bătrân și mai înțelept>, a scris Zaharia.", arată sursa citată.

"Anghel propuse ca cele două partide, USR și PNL, să facă un sondaj comun, iar candidatul care avea cele mai multe șanse să fie susținut în cursa pentru Primărie. Dacă Zainea stătea mai bine, Anghel se retrăgea și invers.

Doar că staff ul lui Zainea tratează problema în mod imatur. Unul dintre membri spune că dacă plătesc ei sondajul, USR, atunci Zainea va ieși pe primul loc. În aceeași discuție, observăm că usr-iștii spun că și în interiorul USR central s-a ivit această idee pentru desemnarea candidatului la Primăria București.", mai arată chiajna.info.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.