PNL îl bagă în corzi pe Nicușor Dan. 10 teme majore de rezolvat în șase luni în schimbul susținerii

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.02.2023 - 10:59
PNL îl bagă în corzi pe Nicușor Dan. 10 teme majore de rezolvat în șase luni în schimbul susținerii - FOTO: Facebook/Nicusor Dan

Partidul Național Liberal îi dă un ultimatum primarului Capitalei, Nicușor Dan pentru a mai beneficia de susținere. Liberalii au făcut un plan în 10 puncte pe care edilul trebuie să le rezolve în șase luni.

SHARE

La peste doi ani de mandat Partidul Național Liberal îi cere Primarului General Nicușor Dan atingerea de către administrația condusă de către acesta a unor indicatori simpli, pe 10 teme prioritare, în termen de 6 luni de acum înainte.

„Este normal ca Partidul Național Liberal, unul dintre cele două partide care i-a susținut campania electorală și i-a susținut activitatea să îi evalueze performanța la jumătatea mandatului, în fața bucureștenilor.

Dacă va dori în continuare sprijinul PNL București, Primarul General va îndeplini până la data de 31 iulie 2023 indicatorii de realizare prezentați mai jos.

Aceștia țin exclusiv de performanța administrativă, sunt realiști, se pot îndeplini și sunt ușor măsurabili, tocmai pentru ca evaluarea noastră să fie cât mai obiectivă.

Citește și: VIDEO Alertă de invazie în Taiwan. Confruntare între avioane de luptă ale Chinei și ale SUA

Toate aceste teme au fost asumate de către candidatul Nicușor Dan în campania din anul 2020.

Din modul în care am conceput indicatorii de evaluare, nu cerem rezolvarea integrală a temelor enumerate, ci indicatorii de realizare, rezultate care ar fi putut fi atinse deja până în acest moment.

Citește și: Cum l-a recrutat un oligarh rus pe agentul FBI considerat cel mai bun „vânător de spioni”

Cele 10 teme prioritare trasate Primarului General sunt realiste, cuantificabile și realizabile”, transmite Partidul Național Liberal pe Facebook.

Iată planul propus de liberali:

1. Investiții în termoficare, reducerea riscului de pierdere a fondurilor europene.
- Demararea execuției lucrărilor la minimum două tronsoane de termoficare finanțate cu fonduri europene.

- Demararea proiectării pentru cinci loturi de termoficare a căror execuție este finanțată de către Ministerul Dezvoltării.

2. Creșterea ritmului de execuție a marilor proiecte de investiții din Capitală.

Respectiv deschiderea până la 31 iulie a circulației la pasajul rutier de la Doamna Ghica, realizarea a 50% din lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea și o soluție asumată privind realizarea sau nu a străpungerii de la Podul Ciurel.

3. Mobilitatea: creșterea calității serviciilor publice de transport, adoptarea unei strategii unitare de parcări și deblocarea serviciului de taximetrie.

- Prezentarea și dezbaterea strategiei de parcare a Bucureștiului, publicarea primei variante din master-planul pe biciclete, subscrierea capitalului social al STB pentru ca societatea să poată recondiționa flota de transport public, deblocarea autorizațiilor de taximetrie;

4. Digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice;

5. Demararea reformei instituționale a PMB (o parte din companii fiind desființate, altele nu, iar reorganizarea și eficientizarea promisă în campanie nu este pusă în aplicare);

6. Creșterea transparenței instituționale. Dispozițiile de Primar nu sunt publicate pe site și doar un număr foarte mic de proiecte cu caracter normativ sunt puse în dezbatere publică;

7. Revitalizarea parcurilor și înlăturarea pericolelor din mediul urban.

- Parcurile aflate în administrarea PMB, în special, Cișmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului și Izvor se află într-o avansată stare de degradare.

- În București, există pericol real de producere a accidentelor din cauza copacilor uscați.

8. Finalizarea lucrărilor de consolidare începute și demararea altora noi la clădirile cu risc seismic;

9. Asumarea prin acțiuni concrete a politicii de urbanism, cu accent pe zonele centrale. Nici până acum, Baucureștiul nu de un PUG.

- Actualizarea bazei de date a PUG.

- Demararea a cel puțin două PUZ de regenerare urbană: unul pentru Bd. Magheru, altul pentru Calea Victoriei, care acum se prezintă ca două zone destructurate;

10. Crearea unui sistem multianual de planificare de investiții care să integreze toți operatorii de rețele din București (Termoenergetica, STB, Apa Nova, Distrigaz, Enel, NetCity etc.).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te