Plagiatorul Bodog, senator PSD, ex-ministru la Sănătate, numit cadru didactic asociat la UMF Cluj

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.03.2021 - 23:28
Plagiatorul Bodog s-a asociat cu UMF Cluj-Napoca Foto: Facebook

Plagiatorul Bodog, senator și lider al organizației PSD din Oradea, a devenit cadru didactic asociat al Universității de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, scrie presa locală. Cariera profesională a senatorului PSD Florian Bodog este marcată de scandaluri.

SHARE

În octombrie 2020, Universitatea de Vest din Timișoara a cerut tribunalui Bihor să anuleze diploma de doctor în management obţinută în mod fraudulos, prin plagiat, de Florian Bodog.

În iulie 2020,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

Cu toate acestea, Bodog este prodecan la Facultatea de Medicină din Oradea.

Plagiatorul Bodog, senator PSD, slujbă nouă la UMF Cluj

Ebihoreanul scrie că, acum, el a devenit și cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca.

În octombrie 2019, senatorii au respins ridicarea imunității fostului ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog. 

Pe 4 iulie 2019, Parchetul General solicitase Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.