Orban: Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la intrarea în UE

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.11.2020 - 19:45

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, la lansarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, că România va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodată la dispoziţie.

SHARE
”Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă a ţării noastre de la intrarea în UE. Ţara noastră va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodată la dispoziţie. Preşedintele Klaus Iohannis a realizat o performanţă fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reuşind să asigure României un suport financiar consistent, care va fi un motor de dezvoltare care să permită României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie şi să îşi ocupe locul în rândul naţiunilor dezvoltate ale Europei”, a declarat premierul. 
 
În acest context, Orban a afirmat că ”nu este indiferent” cine va câştiga următoarele alegeri. 
”Nu este indiferent cine va câştiga aceste alegeri pentru că efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi  făcut de oricine. Este suficient să ne uităm la rata de absorbţie de până în 4 noiembrie ca să vedem că cei care au guvernat înaintea noastră, aproape că parcă nu şi-au dorit să folosească fondurile europene pentru a schimba în bine viaţa românilor”, a afirmat Orban. 
 
Potrivit acestuia, ”efortul de a transforma România în bine va trebui să fie un efort de ansamblu al întregii societăţi”. 
 
Premierul a afirmat că  banii care vor veni în România vor însemna ”o şansă de a trăi mai bine pentru fiecare cetăţean român, indiferent dacă e vorba de un antreprenor, de un angajat în sectorul public, indiferent că e vorba de un părinte sau un bunic a cărui pensie poate creşte numai în baza numărului de angajaţi şi a creşterii salariului mediu în economie”. 
 
”Suntem pregătiţi să punem în practică un Plan de dezvoltare fără precedent, extrem de ambiţios, dar mai ales bine pus la punct care are resursele financiare necesare implementării. Implementarea va include reforme, modernizarea statului, digitalizarea statului, un efort comun în parteneriate pentru a reuşi implementarea unor proiecte complexe. Vă garantez că tot acest efort va merita. În următorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerată”, a mai declarat Orban. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.