Orban: Coşmarul pe care-l trăieşte România de trei ani a încetat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.10.2019 - 15:38
Sursa foto: Inquam Photos - George Călin

Șeful PNL, Ludovic Orban, a declarat că s-a încheiat „coșmarul pe care România îl trăiește de trei ani”, după ce moțiunea de cenzură a liberalilor a trecut. Orban a precizat că, dacă PNL va fi chemat să facă Guvernul, el va fi propunerea de premier.

SHARE

„A încetat! Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD, care și-a bătut joc de România, așa cum nu și-a bătut joc de România nimeni în ultimii 30 de ani.

Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc colegilor mei din Partidul Național Liberal, care au fost prezenți toți și au votat la vedere în favoarea acestei moțiuni.

Le mulțumesc tuturor partenerilor politici, care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, care au fost făcute vreodată în ultimii 30 de ani unor parlamentari de către o putere disperată, o putere care nu a făcut altceva decât să servească infractorii în România”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a menționat că guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca liberalii să se bucure prea tare.

„Se încheie o perioadă de distrugere, se încheie o perioadă de ură și de divizare. Începe o perioadă de construcție, începe o perioadă de modernizare, începe o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului, o perioadă în care fiecare cetățean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor și libertăților sale și la șansa de a reuși în viață.

Mâine, la ora 9:00, am convocat Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare pentru a stabili echipa, care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și de asemenea, mandatul cu care ne vom duce la președintele României”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: OFICIAL Moțiunea de cenzură a fost adoptată, guvernul Dăncilă a căzut 

Întrebat dacă este dispus să preia postul de premier, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă vom fi chemați la guvernare, propunerea e în persoana președintelui PNL, adică în persoana mea, Ludovic Orban”.

Citește și: Viorica Dăncilă, tupeu după ce a fost demisă: Plecăm cu datoria împlinită 

„Sunt convins că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat integru, profesionist, care să se bucure de aprecierea și respectul instituțiilor și partenerilor europeni și care să gireze un mandat de succes în poziția pe care o va ocupa în viitoarea Comisie Europeană”, a susținut Ludovic Orban.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -