Noul vicepreședinte PSD pe economie: plagiator fără cont în bancă, autorul „țopăielii fiscale“

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.08.2020 - 11:55
Tudose, în parc Foto: Facebook

Congresul PSD l-a ales în funcția de vicepreședinte pe probleme economice pe Mihai Tudose, fostul premier nominalizat de Liviu Dragnea, care se lăuda că nu are cont în bancă și a vrut să-i convingă pe români să nu mai cotizeze la fondurile de pensii private.

SHARE

În calitate de premier, Mihai Tudose s-a lăudat cu “revoluția fiscală“, pe care președintele Iohannis a definit-o drept “țopăială fiscală“.

“Marea revoluție fiscală făcută de PSD-ALDE aduce unui om care a câștigat sau care câștigă acum 2.335 de lei încă 3 lei în plus. Este caraghios (...) De ce este nevoie de această mega-țopăială fiscal bugetară?“, afirma, Iohannis, în noiembrie 2018.

Tudose a intrat la facultate la 24 de ani, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, dar în 2010 a ajuns doctor al Academiei Naționale de Informații, unde, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, ar fi fost conferențiar universitar. Inițial, Comisia de Etică a Academiei SRI a dat verdict de plagiat pentru teza lui Mihai Tudose și a propus retragerea titlului de doctor. Hotărârea Comisiei de Etică a fost însă revocată în 2017 de Senatul Academiei SRI, care a invocat un alt verdict, de data asta de neplagiat – pronunțat, după câteva luni, de o comisie de „specialiști externi”. Ulterior, Tudose a încercat să renunțe la titlul de doctor, pentru a scăpa astfel de acuzația de plagiat. În aprilie 2020, a pierdut în primă instanță procesul intentat Ministerului Educației prin care solicita retragerea titlului de doctor obținut în urmă cu 10 ani la Academia SRI. 

Printre măsurile luate de guvernul Tudose se află:

- reducerea contribuției la fondurile de pensii private obligatorii

- militarizarea Institutului Cantacuzino, pentru care a promis fonduri europene de 100 de milioane de euro, dar care nici acum nu produce nici un vaccin

Tudose a fost schimbat de Dragnea din funcția de premier, în ianuarie 2018. A fost ales parlamentar european pe listele Pro România, dar s-a certat cu Victor Ponta și a revenit în PSD. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.