Noul secretar de stat la Cultură explică ce legătură are cu cultura: „Unchiul meu este profesor”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.03.2019 - 16:47
Mihai Gherghe, nou secretar de stat la Ministerul Culturii. Foto Pandurul.ro

Un fost director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, a declarat într-un interviu că legătura sa cu cultura este un unchi care e profesor de istorie veche.

SHARE

Noul secretar de stat în Ministerul Culturii, Mihai Gherghe, întrebat de reporterul publicației Pandurul, ce proiecte are din noua sa poziție, a răspuns că vrea să ducă la îndeplinire programul de guvernare pe partea de cultură.

„Când voi ajunge la minister, o să văd departamentul de care mă voi ocupa. Este o muncă foarte grea, mi-am asumat-o, vreau să îi asigur pe toți cetățenii că voi face tot ce depinde de mine”, a fost tot ce a putut răspunde Mihai Gherghe.

Întrebat dacă are vreun proiect legat de Gorj, pentru că este județul lui Brâncuși, noul secretar de stat a răspuns că „este clar că voi face tot ceea ce trebuie să fac pentru a promova toate monumentele din Gorj”.

 

Reporter: În activitatea dvs. de până acum, ați avut vreo legătură cu acest domeniu? Presupun că ați văzut deja vă sunteți prezentat ca omul de la apă-canal ajuns la Ministerul Culturii.

Mihai Gherghe: Nu poți să mulțumești pe toată lumea sau toată lumea să fie de acord cu mine, că așa e viața. Am fost director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, unde am fost liantul între primari, operatorul de apă-canal, am avut interacțiuni cu Ministerul Dezvoltării. Pe perioada mandatului meu, numărul de membri a crescut de la 6 la 32, iar numărul UAT-urilor care și-au delegat serviciul către Aparegio a crescut de la 5 la 17.

Vă întrebam dacă ați avut vreo legătură cu activitatea culturală. Numirea dvs. a fost o surpriză, orașul e mic și cam știm care sunt persoanele preocupate de zona culturală în Gorj.

Urmează să vedem când ajung la minister. Să știți că unchiul meu este profesor universitar de istorie veche, un renumit arheolog din România, a făcut descoperiri arheologice și în Gorj. Am avut discuții cu unchiul meu.

Articolul integral aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.