Nicușor Dan: Până la sfârşitul anului va exista un birou unic pentru autorizaţii de construire

DE Miruna Moldoveanu | 24.02.2021 - 15:06
Nicuşor Dan estimează că până la sfârşitul anului va fi constituit un birou unic pentru autorizaţii de construire/FOTO: Facebook

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a estimat miercuri că până la sfârşitul acestui an ar urma să fie constituit un birou unic, destinat celor care solicită certificate de urbanism sau autorizaţii de construire, astfel încât documentele să fie eliberate în 30 de zile.

SHARE

„Ceea ce nu a făcut autoritatea publică din Bucureşti - şi zic că un termen realist până la care putem să facem asta este sfârşitul acestui an - este să constituie, aşa cum o obligă Legea 50 a lucrărilor de construcţii - să facă acel birou unic în care orice solicitant de certificat de urbanism şi mai ales de autorizaţie de construire să vină o singură dată, urmând ca primăria să fie cea care să se ocupe de relaţia cu ceilalţi avizatori, astfel încât să nu mai avem oameni şi specialişti care cu asta se ocupă, să meargă cu o hârtie în mână de la o instituţie la alta. Dar, dată fiind funcţionarea administraţiei, eu cred că sfârşitul acestui an este un termen realist pentru implementarea unui astfel de birou unic, astfel încât să reuşim să dăm autorizaţiile în 30 de zile", a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Nicuşor Dan a subliniat că este necesar un Plan Urbanistic General actualizat, dar echipa care a câştigat licitaţia pentru noul PUG a fost plătită de către fosta administraţie doar pentru munca prestată până în anul 2018. Totodată, conturile Municipalităţii sunt poprite, motiv pentru care deocamdată nu pot fi alocaţi bani pentru acest proiect.

Nicuşor Dan a subliniat că este necesar un Plan Urbanistic General actualizat


"Am avut o discuţie cu Comisia de urbanism şi cu Universitatea de Arhitectură, care este liderul consorţiului care a câştigat licitaţia pentru PUG. PUG-ul prevedea trei etape, din care o primă etapă era colectarea de informaţiilor urbane, inclusiv autorizaţii care au fost emise şi de Primăria Generală şi de primăriile de sector. Domniile lor spun ca au terminat această etapă până la nivelul anului 2018, când au predat PMB. De atunci nu au mai fost plătiţi. Pentru ce au făcut în 2018 au fost plătiţi în 2020 şi nu li s-a dat ordin de începere a lucrărilor mai departe. Evident că vrem să avem un PUG cât mai repede cu putinţă, pentru că e nevoie ca Planul Urbanistic General şi strategia de dezvoltare sa fie coerent cu locul în care a ajuns oraşul - fericit, nefericit, aici suntem - însă încă câteva săptămâni nu putem să facem asta, pentru că suntem în situaţia de a avea conturile poprite şi nu putem să alocăm bani pentru investiţii", a precizat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te