Nicolae Bacalbaşa: OUG privind legile justiţiei este o „măsură justă”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.02.2019 - 11:08
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, a declarat luni, la RFI România, că ordonanța care modifică legile justiției este o măsură justă. Deputatul consideră că protestele față de acest act normativ sunt ilegale și regretă faptul că organele statului nu aplică legea.

SHARE

”În ceea ce priveşte Ordonanţa, mie mi se pare, din punctul meu de vedere, o măsură justă, care se înscrie în efortul de a corecta o instituţie care a deviat de la scopurile ei, justiţia din România din ultimii ani, care din nefericire a devenit o justiţie selectivă, non-democratică şi fără îndoială că beneficiarii, unii interni, alţii mai ales externi a acestei deviaţii a justiţiei se opun cu ferocitate intereselor lor. Deci este o luptă politică în care se folosesc mijloace ilegale şi din nefericire, organele statului nu aplică legea, asta mi se pare regretabil”, a declarat deputatul PSD la RFI România.

Citește și: OUG de modificare a legilor Justiției, în vigoare. Surpriză: noi beneficiari de pensii speciale

Nicolae Bacalbaşa critică Uniunea Europeană pentru faptul că statele participante nu ar fi toate de „bună credință”.

”Eu ţin la Uniunea Europeană, dar ţin la o Uniune Europeană în care toate statele participante să fie membri de bună credinţă şi să existe o coeziune aşa cum s-a declarat oficial că vom căuta să ajungem la acelaşi nivel economic şi nu un sistem, aşa cum spunea Bismarck, ca să cităm un neamţ celebru, că în orice uniune există un cal şi un călăreţ”, afirmă Bacalbaşa.

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov.

Citește și: LIVE: Val de proteste ale procurorilor din țară, magistrații își suspendă activitatea

De asemenea, procurorii din mai multe orașe au protestat, vineri, față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Procurorii din Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara și Iași au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială în ce privește independența magistraților.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -