Nemulțumiri la Iași, după ce USR a impus candidat la Consiliul Județean un fost membru al PNL

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 19.06.2020 - 15:17
Marius Bodea va candida din partea USR PLUS pentru Consiliul Județean

Deputatul Marius Bodea, membru în PNL timp de 22 de ani, a demisionat din partid după ce condurea liberală a decis să-l desemneze candidat la Primăria Iași pe fostul pesedist Mihai Chirica.

SHARE

USR Iași a reușit să-și impună candidații la Primăria municipiului, și la Consiliul Județean, în defavoarea candidaților propuși de PLUS.

Astfel, din partea alianței USR-PLUS vor candida Cosette Chichirău pentru Primăria Iaşi și Marius Bodea, pentru Consiliul Judeţean. 

Marius Bodea a fost președintele filialei Iași a PNL și a demisionat în martie, după ce conducerea centrală a decis să îl desemneze candidat pentru Primărie pe actualul primar al orașului Mihai Chirica.

Acesta din urmă a fost membru PSD, dar a fost dat afară din partid în urma unui conflict cu Liviu Dragnea. Decizia PNL a venit în contextul în care sondajele de opinie arătau că Mihai Chirica are o notorietate și șanse mai mari de a câștiga Primăria decât Marius Bodea. 

Deputatul nu este deocamdată membru USR, iar desemnarea sa drept candidat al alianței cu PLUS pentru Consiliul Județean a stârnit deja nemulțumiri la Iași.

Liviu Iolu, candidatul desemnat de PLUS în cursa internă cu Cosette Chichirău, a trimis un mesaj pe grupul intern al partidului, în care susține că racolarea lui Marius Bodea anulează tocmai elementul care defirenția cele două formațiuni nou înființate de cele vechi, respectiv primirea de traseiști.

„Încă de la începutul acestor negocieri atât, eu cât și Daniel (Șandru, propunerea PLUS pentru CJ Iași - n.r.) am intrat în cursă cu credința că putem fi un plus pentru organizație. Nu ne-a mânat nici un orgoliu sau obiectiv personal.

Ce pot să vă spun e că am crezut în șansele noastre și că atât cât am putut am investit energie, timp și resurse în demersurile interne și în aparițiile externe și ne-am expus conștient atacurilor și calomniilor.

Consider că cel puțin în alegerea pentru Primărie nu a fost o competiție corectă, deschisă, transparentă din care ar fi avut de câștigat și alegătorii, dar și noi toți, un candidat credibil care să aibă și abilități politice, dar și competență dovedită. Colegii noștri au preferat negocierile, nu competiția. Sper ca în viitorul partid fuzionat USR PLUS acest lucru să nu se mai întâmple”, a scris Liviu Iolu în mesajul transmis membrilor PLUS, citat de Ziarul de Iași.

Liviu Iolu a arătat că a simțit „rigiditate totală” din partea USR în toate aceste luni de discuții și că el și Daniel Șandru au decis „conștient” să cedeze, dar „cu condiția să avem o reprezentare consistentă pe listele de consilieri”.

Fără a-l numi direct pe Marius Bodea, Iolu mai spune că asocierea Alianței USR-PLUS cu persoane din vechea clasă politică poate dăuna, din punctul său de vedere, pe termen mediu și lung.

„În ceea ce privește candidatul Alianței la președinția CJ - pe locul obținut de USR după negocieri - am o observație care nu privește direct persoana propusă, calitățile sau notorietatea adusă. Personal cred că putem pierde un diferențiator puternic pe care Alianța USR PLUS îl are și îl comunică de multă vreme. O politică altfel cu oameni care nu au făcut parte din vechile partide din cauza cărora am intrat noi în politică”, a mai scris Liviu Iolu. 

Până în prezent, în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean s-au mai anunţat Costel Alexe, actualul ministru al Mediului, de la PNL, şi Maricel Popa, de la PSD. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te