Candidatul AUR pentru București, omul primarului PSD Băluță care i-a dat sute de milioane pe mână

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.10.2023 - 17:53
Mihai Enache, candidatul AUR la primăria București - Foto: Facebook / Mihai Enache
Mihai Enache, candiatul AUR la primăria București - Foto: Facebook / Mihai Enache
Mihai Enache, candiatul AUR la primăria București - Foto: Facebook / Mihai Enache

Mihai Enache va fi candidatul AUR la primăria București. El este cel care a investit, anii trecuți, banii primarului PSD, Daniel Băluță în sectorul 4. Enache a fost, până în martie 2023, Directorul Excecutiv la „Direcția de dezvoltare”. Anul trecuta avut sute de milioane pe mână.

SHARE

Mihai Enache va fi candidatul AUR la primăria Capitalei.

Deși AUR duce o luptă contra PSD, Mihai Enache a fost, până în martie 2023, omul de încredere al primarului PSD de la sectorul 4 Daniel Băluță. Enache a fost, poate, timp de doi ani cel mai important om din sectorul 4 deoarece coordona, ca director executiv, Departamentul de investiții, proiecte europene, achiziții publice și logistică.

Citește și: George Simion a strâns 400.000 € la nuntă și a păstrat banii, deși a promis că face un spital

De altfel, în organigrama primăriei sector 4, Departamentul condus de Enache este imediat sub primarul Băluță care îi este superior direct. Organigrama AICI

Candiatul AUR pentru București, omul primarului PSD Băluță care i-a dat sute de milioane pe mână

Mihai Enache ar fi avut pe mână suma de 411 milioane lei fonduri europene nerambursabile, 25 milioane subvenții prin programul Anghel Saligny, și 134 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare. Toate au fost în bugetul primăriei sector 4 în 2022

Detalii AICI

Potrivit Cv-ului lui Enache, acesta a fost numit Director de investiții la Direcția investiții a sectorului 4 din anul 2021. El a fost promovat de Băluță, după ce anterior fusese doar șef serviciu la Direcția de investiții și achiziții publice. Semn că actualul candidat AUR la primăria București i-a câștigat încrederea primarului PSD.

A trecut prin toate primăriile PSD

Anterior a fost un an șef serviciu de dezvoltare la primăria sectorului 5. De asemenea, a fost subordonatul unui alt PSD-ist. Între 2014 și 2016 a fost expert la primăria sectorului 3 condusă de Robert Negoiță. Este absolvent de SNSPA și a terminat dreptul al Universitatea Titulescu.

Citește și: Acuzații de furt între primarii Daniel Băluță și Robert Negoiță. Tribunalul le-a făcut dreptate

În timp ce este subordonat primarului PSD Băluță, Enache îl atacă pe Ciolacu, cel care e șeful lui Băluță. Pe pagina sa de FB unde se intitulează „candidat politic”, Enache scrie: „Încă unul care ”salvează” economia: Ciolacu ia de la săraci și dă la bogați.

Într-un articol din  QMagazin, Mihai Enache vorbește despre modul în care s-a implicat în dezvoltarea proiectelor de la sectorul 3, 5 și apoi 4.

„Timp de mai bine de 2 ani a pus umărul la uriașul program din fonduri europene, de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 3.. După alegerile din 2016, alături de directorul meu de atunci, Anna Maria Vasile, am acceptat un transfer la Primăria Sectorului 5, atras fiind de proiectele pe care le propunea primarul nou ales.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA: Primarul Băluță a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști Newsweek

Experiența nu a fost una reușită și nu a durat mai mult de un an, iar în vara anului 2017 a urmat transferul la Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță”, povestește interlocutorul meu.

După ce se menționează implicarea lui Enache în proiectele de la sectorul 4, autorul îi înalță ode lui Băluță:

„Un rol primordial l-a avut însă primarul Daniel Băluță, ale cărui performanțe manageriale și administrative l-au și clasat pe primul loc între primarii de sectoare la alegerile locale din 2020”, scrie îna rticol.

Spre finalul articolului aflăm și cum a intrat Enache în AUR:

„A făcut parte dintr-o mișcare civică, al cărei nucleu a creat o mișcare politică, România Mare în Europa, transformată mai târziu în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). A rămas simplu membru al acestuia, calitatea de funcționar public nepermițându-i să desfășoare o activitate politică militantă”, potrivit articolului.

Simion a comentat la poza din deschiderea articolului spunând că „Enache e un primar de AUR”.

”.

Cum sună anunțul pe surse al candidaturii

„Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion, este primul care își anunță în mod oficial candidatul în alegerile locale din 2024 pentru Primăria Capitalei. Potrivit informațiilor obținute pe surse, este vorba despre Mihai Enache, o persoană cu o experiență vastă în administrația publică locală din București.

Mihai Enache, candidatul cu care AUR vrea să obțină funcția de primar al Bucureștiului, reprezintă un nume nou în peisajul politic al Capitalei. Are 35 de ani, s-a născut într-o familie simplă din comuna Bucșani, județul Dâmbovița, și locuiește în București din 2007, anunță Mediafax.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te