Mihai Chirica, ajutat la votul bugetului de un consilier USR PLUS. Colegii lui s-au opus

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.05.2021 - 16:10
Mihai Chirica, ajutat la votul bugetului de un consilier USR PLUS. Colegii lui s-au opus. Foto Ziarul de Iași

USR PLUS Iași nu a vrut să voteze bugetul propus pentru Iași de către primarul Mihai Chirica, invocând faptul că nu se poate alia cu o persoană anchetată penal, iar banii merg mai mult la oamenii acestuia, decât pentru investiții reale.

SHARE

Consilierii locali din Iași s-au reunit miercuri într-o nouă ședință extraordinară pentru a discuta, pentru a treia oară, proiectul de buget al Iașului pe anul 2021.

În primele două ședințe, bugetul propus de primarul Mihai Chirica a fost respins, USR PLUS invocând mai multe condiţii pentru aprobarea bugetului, care să stea la baza unei colaborări politice locale: organizarea de concursuri pentru city manager, director de digitalizare şi arhitect-şef; adoptarea unor măsuri de transparentizare, un audit financiar şi un audit de resurse umane la Primărie).

Citește și: Iașiul, blocat de lupta dintre Chichirău și Chirica: bugetul nu a fost votat

„Noi am impus şapte condiţii foarte clare. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost asumată public. De asemenea, amendamentele noastre pentru proiectele mari nu au fost susţinute“, a motivat liderul de grup al consilierilor USRPLUS, Ana Raluca Roşu, votul de abţinere. În schimb, liberalii au spus că au susţinut acele amendamente care „au avut un temei legal“.

Începerea urmării penale împotriva lui Mihai Chirica,  de către DIICOT, a întărit decizia USR PLUS de a nu colabora cu primarul Iașului. 

Citește și: Chirica, în delir: vorbeşte de ameninţări şi de „siguranţa oraşului în pericol”

Totul părea  blocat, până la ședința de miercuri, când un consilier local al acestui partid, Cezar Baciu, și-a „trădat” colegii și a votat alături de PNL bugetul așa cum a fost propus de Mihai Chirica. 

Votul sau "pentru" a fost primit cu aplauze, iar consilierul "disident" a fost felicitat de apropiatii lui Mihai Chirica, potrivit Ziarul de Iași.

Inițial, la ședința Consiliului Local au participa doar 20 de consilieri, în condițiile în care cei mai mulți dintre consilierii USR PLUS nu au venit, tocmai pentru a nu-l gira pe primar. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.