Marcel Ciolacu (PSD): Singura prioritate a Guvernului PNL a fost și este închiderea economiei

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.05.2020 - 10:25
Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu lucrătorii navali

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, susține că guvernul condus de Ludovic Orban a ignorat complet situația financiară a lucrătorilor din industria navală.

SHARE

Liderul PSD a făcut declarația după ce s-a întâlnit cu liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, și cu reprezentanții Șantierelor Navale din Constanța, Mangalia, Brăila și Galați.

„Toate acțiunile lor, toate minciunile, toate bâlbele, tot haosul provocat demonstrează clar că singura prioritate a Guvernului PNL a fost și este închiderea economiei. Aproape trei luni de zile Guvernul Orban nu a luat nicio măsură de #sprijin real pentru firmele românești.

Nici acum nu iau nicio măsură #reală de repornire a economiei. Mai mult, încearcă să ne convingă că totul trebuie să rămână în continuare închis. Industrie NU. Agricultură NU. Turism NU. Terase și restaurante NU. Mall-uri NU. Doar șomaj, firme românești în prag de faliment, producători români lăsați la mila sorții și prăbușirea nivelului de trai al românilor”, a susținut Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD a criticat și faptul că, în ciuda promisiunilor, guvernul nu a ajutat aproape deloc companiile din turism și cele care dețin restaurante ori cafenele.

„Pentru PNL, și cei din industria navală sunt la fel de neimportanți precum cei din HORECA și nu merită sprijiniți! Însă pentru miile de familii care câștigă o pâine pe șantierele navale locurile lor de muncă sunt vitale. De aceea, vom găsi în Parlament soluțiile legislative necesare pentru a veni în sprijinul acestor oameni”, a scris Marcel Ciolacu.

PSD a lansat un set de 28 de măsuri guvernamentale ca alternativă la cele promovate de actualul guvern, care vizează atât proiecte pentru domeniul turismului, precum acordarea voucherelor de vacanță sau investiții în turismul balnear, cât și proiecte în domeniul social, precum fonduri speciale acordate familiilor nevoiașe sub formă de voucher în vederea trecerii peste perioada de criză.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -