El afirmă că nu a creionat strategii pe termen lung pentru ca acestea să nu fie ”o povară” pentru succesorul său, lăsându-i astfel acestuia posibilitatea să-şi fixeze obiectivele proprii.
Întrebat, miercuri, la Europa FM, dacă în opinia sa miniştrii pierd din autoritate atunci când se apropie de finalul mandatului, Marcel Boloş a răspuns: ”Este evident”.
Citeşte şi: Boloș anunță că Oradea ar putea fi orașul unde Agenția Regională de Investiţii va avea sediul
”Este evident acest lucru. Şi orice declaraţie care se face pe această temă nu este în favoarea mea pentru că este de notorietate faptul că atunci când unui ministru i se apropie sfârşitul de mandat nu mai poate conduce cu aceeaşi tenacitate şi sunt decizii care urmează a fi luate până la expirarea mandatului.
Este foarte greu în incertitudinea aceasta şi eu, ca şi persoană, dacă ştiu că mandatul îmi expiră în luna mai, atunci sigur că trebuie următorul ministru să poată să ducă lucrurile şi strategiile pe care şi le fixează în linia pe care şi-o doreşte.
Deci ar fi nedrept ca să creionez anumite strategii pe termen lung şi să rămână o povară pentru următorul ministru, să nu aibă libertatea de a-şi fixa propriile obiective”, a declarat Marcel Boloş, conform News.ro.
El a subliniat că orice declaraţie pe acest subiect îi face finalul de mandat mai dificil.
Citeşte şi: Marcel Boloş spune că preluarea Ministerului Transporturilor de către el e în limitele protocolului
”Orice declaraţie care se face pe această temă mie îmi îngreunează mandatul pe care îl am pentru că îmi pierd din ceea ce se cheamă autoritate, ştiind funcţionari care ştim bine ce tip de comportament au ştiind că peste câteva luni plec.
Dar continuu ca până în ultima clipă să-mi duc mandatul la bun sfârşit, deşi cum am precizat, deciziile nu sunt simple, sunt în joc o grămadă de bani pe care îi avem de gestionat şi o serie de măsuri care sunt foarte importante pentru ceea ce înseamnă viitorul politicii de coeziune şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a adăugat ministrul.