Marcel Boloș, anunț despre impozitele din România: "Este cea mai bună alegere"

DE Alin Crișan | Actualizat: 01.03.2024 - 21:38
Marcel Boloș, anunț despre impozitele din România: "Este cea mai bună alegere" - Foto: INQUAM Photos/ Imagine cu caracter ilustrativ

Marcel Boloș a vorbit săptămâna aceasta despre cota unică versus impozitarea progresivă din România, în cadrul televiziunii Digi24.

SHARE

Marcel Boloș a vorbit săptămâna aceasta despre cota unică versus impozitarea progresivă din România, în cadrul televiziunii Digi24. Acesta a susținut că de departe el militează pentru menținerea cotei unice.

"Perspectiva mea este cât se poate de fermă: cota unică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Național Liberal. Nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv", a spus ministrul Finanțelor.

Marcel Boloș, anunț despre impozitele din România: "Este cea mai bună alegere"

Acesta a transmis că Ministerul Finanțelor nu are în plan să schimbe cota unică de impozitare, motivând că aceasta îi ajută pe români să facă mai mulți bani.

"Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori.

Citește și: Nicolae Ciucă, lansare de candidați în Moldova. Cum s-a dezvoltat regiunea în mandatul liberalilor

Cota unică impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare. Și-a dovedit această utilitate imensă pentru economie și populație", a spus Marcel Boloș în cadrul unei postări pe Facebook.

„Am vorbit săptămâna aceasta la Digi24 pe tema cota unică vs impozitare progresivă. Nu s-a schimbat nimic între timp, iar perspectiva mea este cât se poate de fermă: #Cotaunică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Naţional Liberal. Nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv.

Citește și: Nicolae Ciucă, la Neamț: „Le-am cerut candidaților să lase faptele să vorbească pentru ei”

Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori.

Cota unică impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare. Și-a dovedit această utilitate imensă pentru economie și populație”, a transmis Marcel Boloș.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te