Manda rămâne șef la PSD Dolj. A încasat 280.000 de euro din Parlamentul European unde a lenevit

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.11.2022 - 09:25
Claudiu Manda, europarlamentar- Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, a fost reales săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, preşedinte al PSD Dolj.

SHARE

Manda conduce filiala social- democrată de 10 ani, perioadă despre care liderul PSD a declarat că, împreună cu echipa sa, nu a pierdut niciun scrutin, nu a luat niciodată sub 50% din numărul de mandate de primari, consilieri locali sau din numărul de parlamentari.

„De fiecare dată ne-am dorit să ne clasăm pe primul loc. Însă, între timp, ne-am mai maturizat şi noi şi nu vreau să spun cât de greu mi-a fost la ultimele alegeri să-i opresc pe colegii mei să nu cumva să depăşim Oltul sau Buzăul, că dracu’ ne lua”, a glumit europarlamentarul.

Din conducerea PSD Dolj mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, care a fost ales prim-vicepreşedinte al filialei Dolj, Gheorghe Nedelescu – ales secretar general, Florin Radu – secretar general adjunct.

280.000 de euro pentru nimic

Claudiu Manda este unul dintre cei mai absenți europarlamentari român, a cărui activitate în forul european este aproape inexistentă. Informațiile publice de pe site-ul Parlamentului European arată că Manda are o activitate redusă comparativ cu ceilalți colegi ai săi din România.

După trei ani și jumătate de mandat la Bruxelles, Claudiu Manda a pus câte o întrebare orală pe an. Astfel, în 2019 s-a interesat despre „Funcționarea pieței interne”, în 2020 a vrut să știe care sunt „Diferențele de calitate ce caracterizează unele produse de pe piața unică”, iar peste doi ani, în 2022, a întrebat despre „Calendarul și votul pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen”.

De asemenea, în 2020 a adresat o întrebare despre „Situația precară a mobilității forței de muncă în interiorul UE și criza sanitară din abatorul din Renania de Nord-Westfalia”, la care a solicitat răspuns în scris.

Europarlamentarul social-democrat a inițiat două propuneri de rezoluție: una în 2019 referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a Revoluției din România din decembrie 1989 și una în 2020 despre protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID-19.

Rapoartele întocmite de Claudiu Manda, atât în calitate de raportor principal cât și alternativ, au vizat, de obicei, numirea unor membri la Curtea Europeană de Conturi.

De asemenea, trei rapoarte vizează bugetul Uniunii Europene.

Pentru trei ani și jumătate de mandat, Claudiu Manda a încasat în jur de 280.000 de euro net sub formă de indemnizație (80.000 de euro pe an) la care se adaugă diurnă, bani de cazare și transport (alte zeci de mii de euro).

El și-a depus declarația de avere.

 

În 2019, europarlamentarul român și-a cumpărat un apartament de un sfert de milion de euro, situat în Bruxelles și cu o suprafață de 76 metri pătrați. Pentru asta a luat un credit pe 25 de ani de la BNP Paris în valoare de 240.000 euro (3.200 euro/mp). Aflăm aceste amănunte din declarația de avere a soției, Olguța Vasilescu.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te