Ludovic Orban: Florin Cîțu nu se califică să conducă nici o scară de bloc

DE Edi Neagu | 12.11.2021 - 12:00
Ludovic Orban continuă să îl critice pe Florin Cîțu. FOTO: Facebook

Fostul președinte PNL a continuat atacurile la adresa actualului președinte liberal, chiar dacă riscă excluderea din partid.

SHARE

Fostul preşedintele al PNL Ludovic Orban a declarat că îi va transmite lui Florin Cîţu la şedinţa Biroului Executiv de vineri că nu se califică să conducă nici măcar o administraţie de scară de bloc, susţinând că acesta "a făcut praf coaliţia" şi a transformat partidul într-unul "nefrecventabil".

"Am fost convocat (la BEx - n.r.), este o situaţie ridicolă. Avem un preşedinte de partid care a făcut praf coaliţia, care a făcut praf partidul, care a dus PNL la o prăbuşire de 10-12 procente şi l-a transformat într-un partid nefrecventabil, alături de o conducere nelegitimă, care este vinovată de criza politică din România şi care a hotărât să bată palma cu PSD, în condiţiile în care PNL s-a comportat ca cel mai puternic duşman al PSD. În toate campaniile pe care le-am dus au avut ca slogan votaţi PNL, scăpaţi de PSD şi aceşti domni, ca să zic aşa, în ghilimele, vor să propună excluderea mea din PNL. Foarte bine. Oricum vreau să mă delimitez categoric de toate deciziile aberante care au fost luate de preşedintele Iohannis, preşedintele Cîţu şi de apropiaţii lui Cîţu, care au aruncat ţara într-o criză gravă, care au distrus o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să modernizeze România şi au perfectat un amantlâc jenant cu principalul adversar politic - PSD", a afirmat Orban înaintea şedinţei.

Citește și: Austria ia în calcul carantinarea totală a persoanelor nevaccinate anti-COVID

Întrebat dacă va cere demisia lui Florin Cîţu, Orban a spus: "Am cerut de fiecare dată. Evident că o voi mai cere o dată. O să-i spun domnului Cîţu că nu se califică să conducă nici măcar o administraţie de scară de bloc sau o secţie de votare, dar să conducă PNL".

El a mai spus, întrebat dacă îşi va face partid, că românii care au avut încredere în valorile liberale trebuie reprezentaţi, dar se va consulta cu colegii săi.

Citește și: Carnavalul din Germania, inagurat de mii de oameni în pofida îngrijorărilor provocate de pandemie

"Eu nu iau pe nimeni. Eu sunt Ludovic Orban, sunt un om care îmi iubesc ţara, un liberal, un om care cred în valorile liberale şi care îmi voi continua loialitatea pentru oamenii care au avut încredere în mine, în valorile liberale. Odată făcut pactul cu diavolul de către o conducere nelegitimă împotriva voinţei alegătorilor (...), împotriva bazei PNL, practic toţi cetăţenii români care au avut încredere în valorile liberale, în proiectul liberal de dezvoltare a României au rămas fără reprezentare politică şi ei trebuie reprezentaţi. (....) Este absolut jenant ce se întâmplă, eu îi dau afară pe aceşti domni, de fapt s-au dat afară singuri din rândul politicenilor cu onoare, al celor care îşi respectă angajamentul, care îşi respectă valorile liberale, din moment ce au decis să bată palma cu PSD", a adăugat Orban.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa conducerii se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale lui Ludovic Orban, urmând să fie luată o decizie în acest sens, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te