Liderii de partid și miniștrii nu merg cu Dacia, deși ne cer să cumpărăm și să simțim românește

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.02.2024 - 17:09
Liderii de partid și miniștrii nu merg cu Dacia, deși ne cer să cumpărăm și să simțim românește - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Liderii de partid și miniștrii care ne îndeamnă „să cumpărăm” și să simțim românește evită să își cumpere ori să meargă cu cel mai de succes și autentic produs românesc - Dacia.

SHARE

AUR și SOS Șoșoacă, două partide autodeclarate suveraniste, cărora „le pute” Occidentul nu au încredere în cel mai de succes produs românesc, cu o istorie de peste 70 de ani. 

Liderii de partid și miniștrii nu merg cu Dacia, deși ne cer să cumpărăm și să simțim românește

Liderii AUR fac băi de mulțime înveșmântați în drepelul național. În poze gustă doar produse românești din mărginimea Sibiului sau de la românii din Deltă, așa cum se vede mai jos.

Dacia, cel mai de succes produs românesc, care are 15.000 de angajați și ajută multe alte afaceri românești conexe, nu pare pe placul politicienilor și liderilor de partid, nici AUR nici SOS Șoșoacă.

Liderii de partid și miniștrii nu merg cu Dacia, deși ne cer să cumpărăm și să simțim românește

George Simion nu și-a luat Dacia Logan, el merge cu un Ford Fiesta. E drept că pretinde că a cumpărat produse românești - țuică, brânză, carne - de 385.000 de euro ca să hrănească invitații la nunta sa. Doar că nu poate dovedi acest lucru.

Iar darul de nuntă de 400.000 euro apare în declarația sa de avere din acest an.

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Nici celălalt lider al AUR, Claudiu Târziu nu are Dacie, el optând pentru un Hyundai. Șeful senatului AUR, Sorin Lavric, și-a schimbat mașina în 2019 și a luat un Renault Clio, mașină cu preț apropiat de cel al unui Logan.

O suveranistă și mai radicală este Diana Șoșoacă, cea care este văzută des la petrecerile date de Ambasada Rusiei în România. Ea are un Opel Corsa. 

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Cazanciuc, vizită la Dacia, dar merge cu Land Rover

De curând, PSD a lansat campania „cumpărați românește”. Cel care a anunțat campania pe FB a fost fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

„Susțin și încurajez producția autohtonă din orice domeniu. Și asta pentru a arăta că ceea ce iese din mâinile românului are egal în lume, dacă nu chiar întrece.

Astfel că una dintre prioritățile mele, identificată cu a Guvernului și a partidului, este susținerea economiei naționale, a produselor fabricate în România, a producătorilor români”, a scris Cazanciuc (foto jos) după ce a făcut o vizită la uzina Dacia. Cazanciuc a postat pe FB o poză cu el în Dacia Duster. 

Doar că în Declarația de avere menționează doar un Land Rover.

Premierul Ciolacu nu are mașină. Nici alți miniștri ai PSD nu sunt un bun exemplu pentru a cumpăra românește Dacii Logan, Sandero sau Duster.

Ministrul Transporturilor Mihai Grindeanu și-a luat un BMW X5 în anul 2019. Angel Tîlvăr, ministru al apărării are 3 mașini: un Ford și două Hyundai.

Adrian Câciu este singurul care a investit într-o Dacie din 2018, dar are și o Skoda. Ministrul familiei Natalia Intotero are 3 mașini din care un Porsche, un VW Passat și un VW Arteon.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te