La Sectorul 5, USRPLUS a votat bugetul primarului Piedone, deși are venituri supraevaluate

DE Mircea Marian | Actualizat: 05.05.2021 - 13:41
Primarul Piedone, susținut acum și de USRPLUS Foto: Facebook

În Sectorul 5, consilierii USRPLUS s-au lăudat pe Facebook că au votat bugetul propus de primarul Cristian Popescu Piedone - cel condamnat, în primă instanță, pentru incendiul de la Colectiv - deși datele arată că veniturile primăriei sunt supraevaluate.

SHARE

În schimb, la primăria Capitalei, consilierii USRPLUS refuză să voteze bugetul propus de primarul Nicușor Dan, acuzându-l pe acesta că a supraevaluat veniturile. 

Potrivit datelor publice, veniturile sectorului 5 au fost:

- 2017: 585 milioane lei
 
- 2018: 540 milioane lei
 
- 2019: 600 milioane lei
 
- 2020: 620 milioane lei
 
 
În bugetul propus de primarul Piedone Popescu pentru 2021, veniturile ajung la puțin sub un miliard de lei, deci majorarea este de peste 50%. Cu toate acestea, bugetul a fost votat de USRPLUS.
 

USRPLUS a votat bugetul primarului Piedone

 
În 2020, când primar era pesedistul Daniel Florea, PLUS critica supraevaluarea veniturilor: 

“Execuția bugetară pentru anul 2019 arată că veniturile curente obținute în mod real (600 de milioane de lei) sunt la jumătate din cele bugetate. Iar din marele „succes” din amenzi nu s-a ales aproape nimic: doar 15 milioane de lei, adică doar 3% din suma bugetată.

3. Ce ascunde, de fapt, această practică a supraevaluării veniturilor? Conform legii finanțelor publice locale, este interzisă depășirea în execuție a nivelului cheltuielilor bugetate. De aceea, primarii PSD supraevaluează veniturile, astfel încât sa-și poată bugeta cheltuieli mari (fie pentru a avea credite bugetare pentru creșterea disproporționată a unor cheltuieli – de cele mai multe ori salarii sau diverse mite electorale -, fie pentru a lua ochii publicului cu proiecte de investiții ce „dau bine”)“, se arată pe pagina PLUS. 

Acum, USRPLUS s-a lăudat pe Facebook că a votat proiectul primarului Piedone: “Am reușit să impunem aceste amendamente pe lângă alte proiecte și, totodată, am diminuat cheltuielile salariale si cheltuielile cu bunuri și servicii din propunerea de buget formulată de Cristian Popescu Piedone.

Întrucât aceste amendamente la bugetul Sectorului 5 au fost votate, USR PLUS Sector 5 a votat bugetul pentru anul 2021“. 

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu ar putea face 9 ani de închisoare după ce a condus fără permis

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.