Gabriela Firea: „Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV”

DE Newsweek România | Actualizat: 15.05.2024 - 15:18
Gabriela Firea: „Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV” - Foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea anunță că aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, din programele de susținere FIV pe care le-a inițiat, iar alte 2.200 de sarcini sunt în evoluție.

SHARE

Publicitate Politică

Gabriela Firea a vorbit despre importanța programului de susținere FIV (fertilizare in vitro), în București. În calitate de primar general al Capitalei, Gabriela Firea a început, în 2018, un proiect care a susținut finaciar familiile care puteau avea copii doar prin fertilizarea in vitro. 

Gabriela Firea a menționat că, dacă va fi realeasă la Primăria Capitalei, va relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV.

„Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV pe care le-am inițiat! Alte peste 2.200 de sarcini sunt în evoluție. Este o mare împlinire sufletească.

Am participat la dezbaterea <<România: Iarna demografică>> organizată de Asociatia Sos Infertilitatea, condusă de Nicole Brunel.

M-am revăzut cu specialiștii în FIV alături de care am construit programul pe care l-am inițiat în București, ca primar general al Capitalei, și pentru toată România, ca ministru al Familiei.

1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Sunt date certe, confirmate de specialiști în reproducere umană asistată. În România trece printr-un declin demografic major și avem nevoie de proiecte pentru creșterea natalității.

Citește și: Gabriela Firea: „Proiectul Glina nu este meritul actualei administrații”

E nevoie de mai mult! În 2019, anul de vârf al programului FIV, se nășteau în Capitală peste 19.600 de copii. Scăderea este dramatică! În 2023, s-au născut doar 14.800 de copii.

Dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei, voi relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV. Cuplurile care se confruntă cu această afecțiune, mult împovărate financiar, au nevoie de acest sprijin.

Citește și: Gabriela Firea: „Sistemul de termoficare al Bucureştiului este cel mai ecologic trebuie îmbunătăţit”

Marile proiecte din domeniul sănătății pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. Avem la dispoziție fonduri nerambursabile importante pentru aceste programe de protecție a sănătății oamenilor.

Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național”, a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

CMF Partidul Social Democrat - Alianța PSD-PNL,

CMF 41240002

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te