„Cum pare-se că a funcționat sistemul? La proba scrisă, candidații care și-au aranjat concursul au dat niște răspunsuri întâmplătoare, dar notarea de către comisie s-a făcut în a doua zi. Destul timp, peste noapte, pentru funcționarii de la resurse umane să scrie o nouă lucrare, cu răspunsurile corecte, și să înlocuiască lucrarea candidatului cu lucrarea comandată și redactată ulterior. Ghinion că a rămas în dosar lucrarea scrisă de către echipa falsificatoare, cu caligrafie identică la mai mulți candidați. Și sunt sigur că cele 7 cazuri pe care le-am descoperit la o verificare punctuală sunt doar vârful icebergului. Sper că DNA va lua la puricat toate dosarele de concurs din ultimii ani”, a scris edilul-șef al Timișoarei pe Facebook.
El a spus că aceste fapte explică rezistența la schimbarea organigramei și restructurarea personalului instituției.
„De aici și rezistența la noua organigramă, pierderea unor funcții nu înseamnă doar că unii nu-și mai iau un salariu bun de la stat, ci destructurarea acestui sistem corupt, care i-a făcut puternici și bogați.
Se pare că miza încercărilor de a suspenda sau anula noua organigrama în instanță este să se întoarcă corupții pe post înainte să putem descoperi toate aceste mizerii penale. (Unii m-au întrebat de ce am dat organigrama ca un blitzkrieg, de ce nu am făcut dezbatere publică și așteptat, cuminte, 30 zile înainte s-o votez în Consiliul Local, chiar dacă oricum nu ar cere legea. Iată unul dintre motive - unora nu trebuie să le dai ocazia să-și acopere urmele).
Dacă vrem o primărie europeană, trebuie să o construim și nu cu acest tip de aranjamente penale. Noua organigramă schimbă procedurile, întărește controlul intern, dar și colaborarea între structuri și încurajează recrutarea de profesioniști, cu etica muncii și a responsabilității față de comunitate. Mulți funcționari cinstiți și profesioniști lucrează deja în primărie, și îmi pare rău că incorectitudinea colegilor lor îi pune și pe ei într-o lumină proastă”, a arătat Dominic Fritz.