Fostul șef al Poliției Gorj, acuzat de hărțuire și amenințare, recrutat de USR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.01.2020 - 16:15

Uniunea Salvați România (USR) continuă recrutările de „oameni noi” în partid, cea mai nouă achiziție fiind fostul șef al Poliției Gorj, Viorel Salvador Caragea, acuzat de hărțuire sexuală și amenințare.

SHARE

Caragea ar fi depus o cerere de înscriere în USR, filiala Târgu Jiu, care a fost acceptată, informația fiind confirmată chiar de către președintele USR Gorj, Radu Miruță.

„Nu a fost găsit niciun articol în baza căruia să nu poate fi primit”, a fost explicația USR-istului.

În ciuda numărului mare al acuzațiilor care i-au fost aduse, nimeni nu l-a clintit pe Viorel Salvador Caragea din scaunul de șef al IPJ Gorj. După 6 ani de scandaluri, în 2015 acesta a fost mutat la Centrul Chinologic de la Sibiu, de unde s-a și pensionat în anul 2017.

Fostul șef al poliției gorjene a stârnit antipatia angajaților și la Centrul Chinologic de la Sibiu, fiind acuzat, într-un memoriu transmis forurilor superioare, de „atentat la siguranța națională“, potrivit PSnews.

Acum doi ani, în cadrul unei emisiuni, Caragea a declarat că are o pensie de aproximativ 10.000 de lei. Imediat după pensionare, fostul polițist s-a apropiat de politică, fiind candidat independent pentru Primăria Târgu Jiu la alegerile din 11 iunie 2017.

El a fost acuzat repetat de oameni de afaceri locali că i-ar fi amenințat. În iunie 2013 un om de afaceri gorjean, Mihai Râmescu, a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de abuzurile şefului IPJ Gorj, susținând că de aproximativ doi ani era hărțuit, monitorizat și că a ajuns să îi fie frică să mai meargă singur pe stradă. Acesta a mai spus că de-a lungul timpului, puterea și influența lui Caragea erau atât de mari, încât din arhivele electronice ale mai multor publicații gorjene au dispărut articolele compromițătoare scrise despre el. În 2013, în urma acestor plângeri, fostul șef IPJ Gorj a fost cercetat de corpul de control al ministrului de interne.

În 2017, presa gorjeană vorbea de faptul că doi mafioți italieni, cu un trecut infracțional cutremurător, erau găzduiți într-una dintre casele familiei fostului comandant al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. Unul dintre ei, Riccardi Orlandino, avea 31 de condamnări în Italia şi făcea parte din una dintre cele mai sângeroase organi­zaţii mafiote din Peninsulă.

Viorel Salvador Caragea a fost, în perioada 1994 – 2000, ofiţer operativ şi specialist la poliţia rutieră, în cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, apoi a fost promovat şef de birou, în 2001 a devenit adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, în 2005 a devenit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, iar din 2009 până în 2015, a fost șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Decizia USR a stârnit deja reacții printre membrii partidului, prima venind chiar de la Clotilde Armand care a spus, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a aflat că „fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ''polițistul lui Ponta''. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te