Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 13.04.2021 - 19:21
Neculai Onțanu Foto: Facebook

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost condamnat, marţi, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Decizia ÎCCJ este definitivă.

SHARE

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, condamnarea lui Neculai Onţanu pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru un termen de 8 ani, scrie alphnews.ro.

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru luare de mită, pe 11 iunie 2016, alături de avocatul Loredana Radu şi de alte două persoane.

Onţanu a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri.

Citește și: SURSE: PSD nu l-ar mai susţine pe Neculai Onţanu la Primăria Sectorului 2

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 2017, ca efect al intervenirii prescripţiei, încetarea procesului pentru fostul primar al Sectorului 2. DNA a făcut apel la decizia Curții de Apel.

Secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, a fost şi el condamnat la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de luare de mită şi spălare de bani. Contopind pedepsele, Toma Şutru are de executat o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cu privire la avocatul Loredana Radu, magistraţii au decis, de asemenea, condamnarea la 3 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi lui Radu Aurel.

Instanţa a decis menţinerea confiscării speciale a sumei de 1.400.000 euro de la inculpatul Radu Aurel, aşa cum a dispus prima instanţă, menţinerea confiscării speciale a sumei de 400.000 euro de la inculpata Radu Loredana-Claudia, aşa cum a dispus prima instanţă.

De asemenea, s-a dispus confiscarea specială a sumei de 1.877.750 euro de la inculpatul Şutru Toma şi menţinerea măsurilor de sechestru asigurător asupra bunurilor deţinute de Radu Aurel până la concurenţa sumei de 1.400.000 euro, aşa cum a dispus prima instanţă.

Citește și: VIDEO Fostul primar Onțanu vrea iar în joc. A împărțit pachete pensionarilor din sectorul 2

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.