Florin Cîțu, despre o posibilă refacere a Coaliției: Haideți să rezolvăm problema!

DE Edi Neagu | 19.10.2021 - 10:36
Președintele PNL confirmă că liberalii se abțin de la votarea cabinetului Cioloș. FOTO: Facebook

Premierul demis a subliniat că programul de guvernare al lui Dacian Cioloș nu respectă tratatul NATO de alocare a 2% din buget Apărării.

SHARE

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că le-a cerut parlamentarilor partidului "decenţă şi profesionalism" în timpul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Cioloş, precizând că liberalii au decis să se abţină la vot.

"Am avut o şedinţă scurtă cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre audierile de astăzi. Am cerut colegilor mei decenţă şi profesionalism în timpul audierilor de astăzi. Decizia de vot a fost luată aseară în BEx - ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare", a afirmat Cîţu, după ce a participat la o şedinţă cu parlamentarii liberali.

El a susţinut că în programul de guvernare al Guvernului Cioloş nu se alocă 2% din PIB pentru Apărare.

"Am aflat surprins de la ministrul Apărării, domnul Ciucă, că în programul de guvernare al Guvernului Cioloş Apărarea nu mai primeşte 2% - deci o primă încălcare a relaţiei noastre cu NATO şi a promisiunii pe care o avem pentru a creşte sau pentru a păstra acest procent din PIB. Este mai mic de 2%", a susţinut Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI: Românii bolnavi refuză să fie transferați la spitalele din străinătate. Se tem ca vor muri de foame

Liderul liberalilor a reiterat că este responsabilitatea premierului desemnat Dacian Cioloş să îşi facă majoritate şi a precizat că la votul din plenul reunit parlamentarii PNL vor participa, dar nu vor vota.

"Sunt mai multe strategii, dar toate soluţiile sunt pe masă şi vom face tot ceea ce este mai important pentru români, pentru a rezolva această criză, şi pentru PNL", a adăugat Cîţu.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Costel Caran i-ar fi cerut o taxă de 100.000 de euro lui Alex Bodi pentru poze împreună

Întrebat dacă varianta alegerilor anticipate este luată în calcul, el a răspuns: "Toate variantele sunt pe masă".

Cîțu spune că liberalii arată maturitate

Florin Cîţu a fost chestionat şi dacă există o şansă de împăcare cu USR, în condiţiile abţinerii PNL de la votul din comisii.

"Noi arătăm aici maturitate şi arătăm un pas sau o deschidere, pentru că noi nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern aşa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, dar din partea noastră arătăm că există deschidere, arătăm că vrem să depăşim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut. Haideţi să rezolvăm problema", a afirmat Cîţu.

Preşedintele PNL a exclus posibilitatea ca liberalii să aibă o altă propunere de premier în afară de el.

"PNL a avut un congres nici acum o lună de zile. Şi-a ales conducerea cu o majoritate. Aceasta este dorinţa membrilor PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL. Avem decizii în BEx în acest sens, avem decizii ale PNL", a mai spus Cîţu.

El a precizat că, dacă va vedea din partea USR deschidere, va cere conducerii PNL să retragă hotărârea prin care s-a decis că liberalii nu vor face majoritate cu acest partid.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te