Florin Cîțu, atac dur la PSD: „Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit”

DE Daniel Toșa | 12.12.2022 - 10:52
Florin Cîțu, atac dur la PSD: „Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit” - FOTO: Profimedia

Fostul premier și lider al liberalilor, Florin Cîțu acuză în termeni duri PSD-ul și pe Marcel Ciolacu de faptul că au subminat economia României și îi cere lui Marcel Ciolacu să iasă în fața românilor și să le ceară scuze că „i-a sărăcit”.

SHARE

„MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională (deşi este evident dar se pare că instituţiile statului nu înţeleg). Iar cei responsabili să plătească. Este responsabilitatea PNL faţă de români. Ajunge!”, spune senatorul PNL. 

Florin Cîţu precizează: „Ironic dar adevărat, tocmai datele publicate de MF-PSD îngroapă toată propaganda lui Cioalacu şi a găştii lui despre sănătatea financiară a României”.

„Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit. Bineînţeles în timp ce pleacă de la guvernare. A crescut premeditat deficitul bugetar. Atât faţă de estimarea iniţială dar şi faţă de cel din 2021.

Citește și: Turcia face un centru internațional de gaze, pe care România l-a ratat. Rusia, din nou, în câștig

Creşterea deficitului bugetar a dus la creşterea inflaţiei, a dobânzilor şi a sumelor record împrumutate de la buget. TOATE aceastea înseamnă sărăcirea românilor azi dar şi în viitor”, spune Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

El menţionează că, „dacă era responsabil Ciolacu folosea venitrule mai mari la buget de pe urmă inflaţiei, pe care tot politicile populiste ale PSD au alimentat-o, la REDUCEREA stocului de datorie publică. Dar atunci erau mai puţini bani pentru hoardele psd-iste abonate la bani publici”.

Citește și: Ucraina are undă verde să lanseze atacuri cu drone în Rusia. O bază rusă din Crimeea, incendiată

Cîțu acuză că PSD a mințit

„Ciolacu a preferat sărăcirea românilor. Exact după reţeta mentorului său Dragnea. Doar pe vremea lui Dragnea -PSD am mai văzut o deteriorare a economiei în câteva luni fără niciun fel de perspectiva de îmbunătăţire în următorii ani. PSD-iştii iau o economie care funcţionează şi în 6 luni o DISTRUG. Datele publicate de MF-PSD săptămâna trecută arată că PSD a MINŢIT.

În 2022 MF-PSD a împrumutat mai mulţi bani, cu 14% mai mult, decât au fost împrumutaţi în 2021 deşi veniturile la buget, pe hârtie, au fost mai mari”, afirmă el. 

Împrumuturi „PSD-iste” la dobânzi record, acuză liberalul

Senatorul liberal mai scrie că ”în acelaşi timp, tot MF-PSD arată că dobânzile la care a împrumutat aceste sume au fost duble sau triple faţă de dobânzile la care ne împrumutam pentru a acoperi deficitul bugetar în perioada 2020-2021”.

„De o luna BNR lasă lichiditate în piaţă şi dobânzile au început să scadă. Ciudat că BNR lasă lichiditate în piaţă după ce a crescut estimarea pentru inflatie la final de an de la 13% la 16.3%. Dacă rata inflaţiei continuă să crească peste estimările BNR atunci este normal să spunem că politica BNR a dus la creşterea preţurilor”, mai precizează Cîţu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te