EXCLUSIV FOTO Autonomia Ținutului Secuiesc sparge PSD. Mesajul lui Paul Stănescu către supărați

DE Petru Zoltan | Actualizat: 29.04.2020 - 17:47

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este puternic contestat în interiorul partidului după ce a vegheat din umbră adoptarea tacită a proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

SHARE

În replică, secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, își acuză colegii că vor să destabilizeze partidul.

Newsweek România a intrat în posesia unui mesaj transmis de senatorul Paul Stănescu către colegii lui din PSD.

„Văd că există niște colegi din psd, Dăncilă, Teodorovici, Ștefănescu și Căprar care vor să destabilizeze partidul și să ne facă rău.

Și au ieșit public cu declarații sponsorizate pe facebook exact în ziua în care a ieșit Iohannis violent împotriva psd. Nu mi se pare o întâmplare. Adversarul nostru este în exterior. Și trebuie să rămână așa.

Din partea mea, Marcel are toată susținerea. Și voi face și asta public”, a scris Paul Stănescu.

Citește și Marcel Ciolacu după declarațiile lui Klaus Iohannis: Nu vom vota autonomia Ținutului Secuiesc

Ce s-a întâmplat?

Camera Deputaților, condusă de Marcel Ciolacu, liderul PSD, a adoptat tacit proiectul de lege al unor parlamentari UDMR care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc. După adoptare, proiectul a fost contestat de președintele Klaus Iohannis și de mai mulți lideri politici. Surpriza a venit din partea parlamentarilor PSD.

Deputatul Dorel Gheorghe Căprar a scris pe Facebook că „adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune nu doar extrem de gravă din toate punctele de vedere ci și o trădare asupra suveranității naționale a statului român.

În acest moment PSD-ul condus de Ciolacu şi Stănescu, conduşi şi ei la rândul lor de cine ştie cine, au vândut interesele naționale ale României, au rupt țara în favoarea intereselor de grup ale marelui strateg Ciolacu si complicilor lui”.

În același mesaj, Marcel Ciolacu a fost acuzat că a vândut atât partidul, cât și țara, mânat de interesele sale persoanele.

Fostul premier și ex-liderul PSD Viorica Dăncilă nu a ezitat să îl confrunte deschis pe Marcel Ciolacu, cel căruia i-a cedat șefia partidului.

Citește și Viorica Dăncilă îi ceartă pe deputații PSD care au acordat autonomie Ținutului Secuiesc: E grav

„Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.