Europa Liberă: Consultantul politic al lui Dăncilă amenință că dă PSD în judecată

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.05.2020 - 21:46
Consultantul politic al lui Dăncilă, Anton Pisaroglu (centru), la o reuniune a guvernului PSD Foto: Inquam/ Octav Ganea

În prima ieșire publică după campania prezidențială, Anton Pisaroglu, consultantul politic al Vioricăi Dăncilă și al PSD în 2019, acuză actuala conducere a partidului că nu a plătit datoriile către firmele sale și spune că se poate ajunge în instanță, scrie Europa Liberă.

SHARE

Într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Europa Liberă, Anton Pisaroglu a transmis actualei conduceri a PSD că este „cinic să spui că susții companiile românești, iar tu să nu iți plătești datoriile către ele”.

Surse din PSD susțin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că prețul nu ar fi real, deși refuză să spună care este suma datorată de PSD.

„Când am semnat contractul cu PSD, doamnei Dăncilă i s-au adus la cunoștință serviciile, dar datele contractuale au fost discutate cu secretarul general, Mihai Fifor. Doamna Dăncilă nu a avut legătură cu datele contractului”, a precizat Anton Pisaroglu pentru Europa Liberă.

Consultantul lui Dăncilă a fost o persoană discretă, neacordând vreun interviu toată perioada în care a fost în preajma PSD. În prima declarație după alegerile prezidențiale, Pisaroglu critică atitudinea noii conduceri PSD față de datoriile din campania electorală.

„În urma finalizării campaniei, în mod cu totul neașteptat și absolut nejustificat, conducerea actuală a PSD și-a manifestat dezacordul referitor la plata ultimei tranșe. Ca urmare a exprimării acestui dezacord, am încercat, în nenumărate rânduri, pe parcursul ultimelor patru luni să ajungem la o înțelegere amiabilă cu reprezentanții PSD privind încasarea diferenței, inclusiv prin propunerea eșalonării obligației de plată. Toate demersurile în sensul soluționării situației pe cale amiabilă s-au lovit de refuzul expres al conducerii PSD”, a arătat Anton Pisaroglu.

Consultantul politic susține că actuala conducere a refuzat să efectueze plata, deși materiale produse de firma sa au fost acceptate și utilizate în timpul campaniei electorale.

„Există și în prezent elemente de branding și identitate pe care partidul continuă să le folosească, deși ele nu au fost achitate”, a adăugat fostul consultant al Vioricăi Dăncilă.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.