După ce a promis că taie numărul de secretari de stat, Guvernul mai înființează unul

DE Mircea Marian | Actualizat: 08.08.2019 - 17:15
Dublu discurs: pe de o parte Guvernul anunță reducerea numărului de secretari de stat, pe de altă parte mai înființează un post Foto: Facebook

Potrivit unei proiect de hotărâri de guvern, aflat pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi, la Ministerul Fondurilor Europene se va înființa încă un post de secretar de stat.

SHARE

Decizia Executivului vine la câteva zile după ce ministerul de Finanțe a pus în dezbatere un proiect de ordonanță prin care s-ar reduce numărul consilierilor de la cabinetul demnitarilor, precum și numărul secretarilor de stat.

În nota de fundamentare a proiectului de HG se arată că: „Față de împrejurarea că, în prezent, se contată o creștere ritmică a atribuțiilor și responsabilităților Ministerului Fondurilor Europene, se impune ca ministrul fondurilor europene să fie ajutat în activitatea sa de încă un secretar de stat.

Astfel, prin prezentul proiect de act normativ se are în vedere modificarea alineatului (1) al articolului 15 și, implicit, a structurii organizatorice a Ministerului Fondurilor Europene, conform anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 52/2018, cu modificările ulterioare, după cum urmează: (1) Ministrul fondurilor europene este ajutat în activitatea sa de 4 secretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizii ale prim-ministrului, precum şi de secretarul general şi de 2 secretari generali adjuncţi, numiţi în condiţiile legii.”

În ordonanța prin care se vor reduce cheltuielile guvernamentale se propune completarea unor prevederi din Codul administrativ, referitor la eliberarea din funcţie a persoanelor din cadrul cabinetului demnitarului, respectiv ca urmare a acordului părţilor şi a desfiinţării postului ocupat de salariat.

De asemenea se propune ca ministerele şi Secretariatul General al Guvernului să supună Guvernului spre adoptare proiectele de acte normative prin care numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat şi de funcţii asimilate funcţiilor de secretar de stat şi subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor se va reduce cu 50%. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.