Dragnea: PSD, de 4 ori mai multe fonduri europene decât Cioloș. Realitatea: a adus cu 22% mai puțin

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.04.2019 - 10:51
Dragnea își minte alegătorii. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a scris sâmbătă că cele trei guverne PSD din ultimii doi ani ar fi adus în România de 4 ori mai multe fonduri europene decât cabinetul condus de Dacian Cioloș.

SHARE

Le mulțumesc din suflet celor peste 45.000 de olteni care au venit ieri (vineri, la Craiova - n.r.) să îi susțină pe primii 15 candidați ai PSD pentru alegerile europarlamentare.

A fost o după amiază pe care nu o voi uita. Le-ați arătat tuturor adversarilor că legătura dintre PSD și cetățenii români nu poate fi tăiată. Ne-ați încărcat cu energie, pe mine și pe candidații PSD.

Nu v-ați lăsat păcăliți de manipulările celor din opoziție și este clar că vă doriți să continuăm ce am început: creșterea salariilor și pensiilor, scăderea șomajului, reducerea sărăciei și decalajelor astfel încât să avem mai mulți români în clasa de mijloc.

Este clar că vă doriți să fiți reprezentați de patrioți în Uniunea Europeană, care să se lupte pentru interesul României și să aducă în țară cât mai multe fonduri europene, pentru fermieri, pentru micii întreprinzători, pentru drumuri și spitale. Am adus deja de patru ori mai multe fonduri europene față de guvernul precedent, dar vrem să aducem mai mult decât atât, pentru că românii și România merită mai mult!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

 

Fostul premier Dacian Cioloș, actualmente președinte al PLUS, a arătat că Liviu Dragnea și-a mințit alegătorii. Fostul prim-ministru a explicat că guvernul pe care l-a condus a atras 4,4 miliarde de euro în 2016, cu 22% mai mult decât au reușit guvernele PSD în cei doi ani și jumătate de când au preluat puterea.

„Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noțiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie așa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reușit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an”, a scris Dacian Cioloș.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.