Dragnea: Maior va fi rechemat în țară. O înțeleg pe Firea. Un miliard pentru turism

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.09.2018 - 13:40
Inquam Photos / George Calin

Liviu Dragnea a susținut sâmbătă, la finalul Comitetului Executiv al PSD, de la Neptun, o conferință de presă în care a vorbit despre ceea ce s-a discutat și despre momentele tensionat dintre el și Gabriela Firea.

SHARE

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că nu este de acord cu supărarea Gabrielei Firea la adresa lui Carmen Dan, dar o înţelege, susţinând că presa este de vină că a redat greşit unele declaraţii din care ar fi reieşit că ministrul de Interne l-ar fi acuzat pe prefectul Speranța Cliseru, adică omul apropiat de Firea. 

- „Astăzi am adoptat o măsură pe care o considerăm importantă, la care lucrăm de ceva timp, am vorbit despre ea şi în campania electorală, şi anume un program de revitalizare a staţiunilor balneare din România. Vorbim de cel puţin un miliard de euro în următorii zece ani pentru cele 31 de staţiuni balneare. Este vorba de un fond care va fi creat la care vor avea acces la o parte din el agenţii economici care operează în acele staţiuni, iar la altă parte vor avea acces autorităţile locale prin proiectele depuse şi de unii şi de alţii", a precizat Dragnea.  
- „Am mai vorbit despre referendum (...) Am dat un vot în Comitetul Executiv Naţional de susţinere politică a acestui obiectiv (...) S-a stabilit data de 7 octombrie data organizării referendumului pentru familie".

Digi 24 a stabilit monitorizat declarațiile

Despre amnistia persoanelor deja condamnate sau care au probleme penale

- I-am cerut premierului să discute să se consulte cu colegii din guvern, să vadă ce acte normative trebuie adoptate pentru ca zecile, sutele de oameni care au fost condamnați pe bază de proceduri nelegale să nu fie nevoiți să ispășească sau să fie în continuare condamnați. Nu știu care este soluția, amnistie sau altceva... Guvernul trebuie să vină cu ceva. Lucrurile nu pot rămâne așa. I-am dat un termen rezonabil. Premierului i s-a cerut o ordonanță de urgență pentru anularea protocoalelor dintre parchete și SRI și a efectelor acestora. 

- Suspendarea președintelui Iohannis „e într-un picior”. 

- Nimeni nu mi-a cerut să fac un pas în spate, nici azi, nici ieri. 

Despre protocoalele SRI, despre scrisoarea de la Giuliani și despre reacția ambasadorului George Maior

- Puțin mă interesează dacă scrisoarea lui Giuliani a fost plătită. Ni se pare normal ca justiția din România să fie penetrată de SRI atâția ani? Vi de pare normal să fie protocoale între SRI și instanța supremă. Am auzit că există un protocol între DNA și TVR. 

Premierului i s-a transmis și să îi solicite ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, începerea procedurilor de rechemare în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior. el trebuie să dea explicații în legătură cu protocoalele.

- Încă o solicitare transmisă doamnei prim-ministru, acum la grupurile parlamentare - ca domnul Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului Maior".

Despre prezidențiale

- Nu am vrut niciodată să candidez la prezidențiale, nu imi doresc nici acum. Important e ca Iohannis să nu mai fie președinte încă cinci ani. 

 - Am stabilit că trebuie să avem un candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. Ar fi dificil să mergem pe liste separate la europarlamentare și cu candidat comun la prezidențiale. 

Despre Gabriela Firea

- Nu e adevărat că aș fi în spatele blocării unor proiecte ale Primăriei Capitalei, cum a spus Gabriela Firea. 

 - Doamna Carmen Dan a vorbit din regulamente și din legi, nu a dat vina pe prefectul Speranța Cliseru. Nu sunt de acord cu Gabi Firea, dar îi înțeleg supărarea.

- Jandarmeria a acționat corect pe 10 august. Vrem să guverneze anarhia? Eu cred că nu. 

- Încerc să îi înțeleg supărarea Gabrielei Firea. Eu am susținut-o la Primăria Capitalei, nu o sa auziți că o să o critic. Sper că va trece peste aceasă supărare.

Toți colegii, cu excepția unuia, s-au pronunțat împotriva propunerii Gabrielei Firea de demitere a ministrului Internelor, Carmen Dan. 

Despre referendumul pentru familie

- Pe 7 octombrie va fi referendum pentru pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție. 

- Am discutat și despre pesta porcină. Le-am solicitat miniștrilor Daea și Teodorovici ca despăgubirile să nu se acorde la greutatea animalului sacrificat, ci la cea la care ar ajunge până la Crăciun. Alocarea de bani va începe la o săptămână după rectificarea bugetară. 

- Am decis să prelungim existența voucherelor de vacanță pentru următorii doi ani.

- Au fost aprobate primele investiții prin parteneriat public-privat și programul de reabilitare a stațiunilor balneare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te