Dragnea a intrat în concediu și i-a delegat atribuțiile lui Iordache

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.12.2018 - 09:16
Dragnea și Iordache, la finalul consultării pe legile justiției, cu președintele Iohannis, din octombrie. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Liviu Dragnea, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, i-a delegat atribuțiile sale deputatului Florin Iordache, pe perioada vacanței parlamentare din luna ianuarie, potrivit unui decizii publicate în Monitorul Oficial.

SHARE

„Pe perioada vacanţei parlamentare, din luna ianuarie 2019, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizie. 

Totuși, Dragnea ar fi fost citat la DNA, chiar după Revelion, în dosarul TelDrum, în care este cercecetat pentru abuz în serviciu și fraude cu fonduri europene, potrivit G4Media.

Citește și: Dragnea, citat la DNA după Revelion, în dosarul TelDrum

Joi seară, Dragnea a spus, la Antena 3, că nu mai vrea să meargă la Parchet, atunci când este citat de procurori, făcând aluzie și la faptul că soția președintelui Iohannis nu s-a prezentat, deși a fost citată: „Să nu mă duc. Vizită de stat în Vaslui. Totuşi este un drept al unul om să nu vină. M-am gândit să fac experimentul ăsta. Nu ştiu dacă mă cheamă”. 

Atunci, Dragnea a atacat din nou DNA, acuzând „abuzuri mai mari decât înainte”, dar și că procurorii ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”. Acesta a ma spus că nu îl interesează „decât să rămânem vii, liberi”.

În noiembrie 2017, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea pentru 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii susţin că, în realitate, compania de construcţii drumuri din Teleorman, Tel Drum, îi aparţine liderului PSD. El ar fi încălcat legea astfel încât Tel Drum să obţină fonduri europene pentru asfaltarea unor drumuri judeţene. Dosarul DNA a fost redeschis ca urmare a sesizării OLAF, organismul antifraudă al Uniunii Europene.

Citește și: Dragnea se simte mai abuzat de DNA decât atunci când Kovesi era la conducere

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.