Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus vor fi europarlamentari. Cum a fost posibil să se ajungă aici

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.06.2024 - 15:51
Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus vor fi europarlamentari. Cum a fost posibil să se ajungă aici - Foto: Profimedia Images

Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus vor fi europarlamentari. Cum a fost posibil să se ajungă aici. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Partidul SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare.

SHARE

Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus vor fi europarlamentari. Cum a fost posibil să se ajungă aici. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Partidul SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după centralizarea a 97,87 de voturi.

Aceasta înseamnă că nu numai capul de listă Diana Şoşoacă ajunge eurodeputat, ci şi următorul de pe lista S.O.S., Luis Lazarus, conform Digi24.

Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus vor fi europarlamentari. Cum a fost posibil să se ajungă aici

Diana Șoșoacă a intrat în politică, după un scandal mediatizat de Newsweek. Oamenii din spatele ei sunt puțini și nu foarte cunoscuți, dar Rusia o sprijină intens, la nivel de imagine și - posibil - și la nivel financiar.

Șoșoacă a devenit vizibilă după un scandal declanșat în pandemia de COVID. Partidul în care s-a înscris, S.O.S. România, nu are lideri vizibili. Șoșoacă este ajutată de Rusia, cel puțin mediatic.

Citeşte şi: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Partidul S.O.S România, în care Diana Șoșoacă e membru, este creditat cu 5% în ultimele sondaje. Asta, deși Șoșoacă este singurul personaj cunoscut din partid. Este avocat și a intrat în atenția publicului în timpul pandemiei de COVID.

În mai 2020, Diana Șoșoacă era o simplă avocată. Ea s-a lipit, imediat, de mișcarea unor elevi care cereau anularea examenului de bacalaureat. Motivul ar fi fost acela că elevii nu s-ar fi putut pregăti corespunzător din cazua pandemiei de COVID.

Citeşte şi: VIDEO Șoșoacă a vrut să „fure” voturi pe motocicletă, îmbrăcată în polițist. E subiect de anchetă

Newsweek România a realizat un interviu cu elevii ce voiau anularea examenului de bacalaureat. Ei voiau ca, în 2020, toți elevii să ia bacalaureatul. Șoșoacă îi sprijinea.

Mișcarea elevilor din România era reprezentată de avocat Diana Șoșoacă, după cum vedeți mai jos.

Deși, oficial, susținea că elevii pe care îi reprezintă se tem de efectele coronavirus, ea susținea că virusul este o invenție menită să răpescă din libertățile individuale.

În fond, Șoșoacă credea în COVID pentru a-și face imagine ajutând mișcarea elevilor care nu doreau să dea bacalaureatul în 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

strauleanu doru duro 11 iunie 2024 14:31
#1

sa vezi de-acum circ ! un analist politic spera la tv ca asta poate o sa se cizeleze printre oamenii educati de acolo - personal nu cred. Infiorator este numarul celor care a votat-o Cit de naiv ( prost ) sa fi sa pui botul la ce spune ea Ma ingrijorez la gindul ca romania va cadea in dizgratie acolo si adio sustinere deci regres economic suportat de tot poporul si asta pentru o aventuriera platita de rusi SRI doarme sau e complice ?

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te