”Stăm foarte bine. rezultatele pe care noi le-am obţinut arată că acea componentă a societăţii, care doreşte o Românie care se modernizează, o Românie care merge asumat spre Europa şi o Românie care nu mai ridică din umeri că nu ai ce să faci, e tot mai consistentă. Faptul că USR Plus au obţinut rezultate remarcabile în Bucureşti, în Timişoara, în Alba, în Braşov, în Bacău şi aici doar câştigând primăriile. Vorbesc şi de peste mia de consilieri pe care i-am obţinut, arată că la 4 ani de la apariţia în mediul politic a unei forţe căreia nu i se dădea nicio şansă şi se paria că ne vom risipi în primele luni, după ce am intrat în Parlament în 2016, cei de la PSD şi PNL pariau că ne vom risipi şi în cât timp ne vor lua parlamentarii şi iată că încheiem 4 ani de prezenţă în Parlament, nu doar într-un grup copmact, dar şi cu teme importante: fără penali în funcţii publice, pensii speciale, reforme în justiţie, teme pe care le-am adus în dezbaterea publică.
Din acest punct de vedere, participarea, pentru prima dată la alegerile locale, pentru că mai aveam experienţa din Bucureşti, în 2016, dar la nivel naţional, să obţinem aceste rezultate, la prima participare, este un rezultat remarcabil pentru care îi felicit pe toţi colegii mei din USR şi din Plus”, a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.
Liderul USR este de părere că la alegerile parlamentare, scorul ce va fi obţinut, va depăşi 20 la sută.
Timișoara, Alba Iulia sau Brașov sunt orașe importante care vor fi conduse de primari USRPLUS. Marea problemă a USRPLUS vine din zecile de județele unde partidul are procente foarte mici.
Concluzii:
- 11 județe în care Alianța USR-PLUs nu ajunge la 5%.
- 16 județe cu scor între 5 și 10%.
- 10 județe, plus toate sectoarele din București unde Alianța a trecut de 10% (în cinci sectoare din București, procentul este de peste 25%).
Citește și: Județele unde USRLPLUS nu a trecut pragul electoral