Irinel Darău sugerează că se fraudează alegerile la USR PLUS și dă vina pe echipa „Barna-Ghinea”

DE Valentin Mirică | Actualizat: 16.09.2021 - 15:31
Irinel Darău Foto: Facebook

Senatorul Irineu Darău arată că alegerile interne din USRPLUS s-au reluat fără corectarea listelor de vot, care conțin mii de persoane care n-ar avea acest drept. El a reclamat situația la Comisia Electorală. dar nu i s-a răspuns.

SHARE

„În doar câteva minute, am aflat deja despre cazuri concrete, cu oameni din cinci filiale diferite, în care avem: persoană care nu a putut vota în iunie și poate vota acum; oameni demisionați care pot vota; numeroși suspendați din două județe care apar în registrul electoral și pot vota, deși nu au dreptul; om care are două (!) drepturi de vot, fiind înregistrat cu două adrese de mail diferite. Ieri am solicitat oficial securizarea unui registrul electoral corect și furnizarea lui către candidați, așa cum se întâmplă în alegerile publice. Nu am primit niciun răspuns”, a declarat Darău. 

Citește și: Cât a durat valul patru al pandemiei: Grecia- 62 de zile, Italia – 60, Franța – 48, Spania - 31

Darău a atacat direct echipa Ghinea-Barna pentru organizarea votului electronic. 

„Din păcate, azi vede toată țara ce probleme avem pentru organizarea unui simplu vot intern, iar acesta este un prejudiciu uriaș pe care echipa Barna-Ghinea îl aduce imaginii partidului. De la fuziune, au avut la dispoziție patru luni întregi să asigure un registru electoral corect și complet pentru doar 50.000 de oameni. Responsabilitatea lor este totală, fiindcă ei controlează și Biroul Național și Secretariatul General și o parte bună din Comisia Electorală. Ni se promite mereu "USRPLUS la guvernare". Dar echipa Barna-Ghinea nu ne va duce acolo vreodată cu rost și nu putem schimba România cu asemenea tactici. Au coborât destul brandul USRPLUS și prin ceea ce fac cu procesul de vot riscă să ne doboare de tot. Și totuși mai vor încă 2-4 ani de putere, să își desăvârșească opera”, a spus Darău.

Citește și: FOTO Lourdes, fiica cea mare a Madonnei, cu păr la subraț și rochie Moschino la gala Met 2021

Condițiile necesare pentru ca un membru USRPLUS să fie eligibil pentru participarea la procesul electoral includ plata cotizației de membru la nivelul lunii aprilie 2021 și starea de membru activ, nu suspendat sau demisionat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.