Dăncilă refuză să îi demită pe Meleșcanu și Carmen Dan

DE Octavia Constantinescu | 30.05.2019 - 14:04
Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfăşurării votului defectuos în Diaspora şi în unele zone din ţară până când nu are realizată o analiză temeinică.

SHARE

"Nu vreau să iau decizii pripite. Poziţia de premier cere responsabilitate. Pe baza raportului voi lua măsuri, analizând cu atenţie ce s-a întâmplat, dacă au fost greşeli şi sigur au fost greşeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică", a declarat premierul Viorica Dăncilă..

"Trebuie să vedem ce măsuri luăm pentru ca ceea ce nu a fost bine să nu se mai repete la următoarele scurtine", a mai spus premierul, citat de Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea de urgenţă a miniştrilor de Externe -Teodor Meleşcanu şi de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în ţară şi străinătate.

Pe de alăt parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre fiecare propunere în parte la cele trei ministere unde sunt miniştri interimar, dar şi legat de postul de vicepremier şi speră că şeful statului va da curând un răspuns.

"Am avut o discuţie la Palatul Cotroceni privind nominalizarea miniştrilor şi punerea în aplicare a referendumului. Referitor la cele trei portofilii, am discutat despre fiecare siuaţie în parte şi despre postul de vicepremier şi în scurt timp sperăm la un răspuns", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineaţa, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice şi miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.