Dan Tapalagă: Dan Barna la Antena 3. A greșit sau nu?

DE Newsweek România | Actualizat: 29.05.2019 - 12:47

Liderul USR, Dan Barna, a mers, marți seara, la Antena 3, pentru a participa la interviul unu-la-unu cu Mihai Gâdea.

SHARE

Formatul este rezervat de obicei liderilor politici importanți și le oferă ocazia să-și expună pe larg ideile fără a fi bruiați de alți invitați sau de lătrăii casei.

Complet dezinhibat și articulat în răspunsuri, Barna a avut o prestație excelentă. Nimic din aroganța marelui câștigător, nici urmă de ranchiună față de televiziunea care până mai ieri nu i-a scos pe reprezentanții USR-PLUS din securiști, soroșiști, haștagrezist, drogați, partidul SRI-ului, sclavii multinaționalelor, uneltele străinilor, trădătorii care vorbesc România de rău la Bruxelles etc.

Valul de invective a dispărut ca prin farmec. Gâdea l-a tratat civilizat, adresându-i întrebările corecte, legitime formultate excesiv de amabil și politicos. Antena 3 l-a tratat cu aceeași deferență conjuncturală, perfect oportunistă, pe care le-a arătat-o tuturor politicienilor care câștigă alegeri. Barna a stat pe scaunul pe care până mai ieri era coafat, pomădat și lăudat Liviu Dragnea.

(...) Din punctul meu de vedere, lucuruile stau în felul următor. Dan Voiculescu a înțeles imediat după alegeri că nu PNL, ci USR – PLUS este marele câștigător al alegerilor și că a pariat până acum pe un cal mort. După condamnarea lui Dragnea, PSD a devenit istorie.

Prin urmare, Voiculescu s-a reorientat rapid și a ținut să anunțe pe blog schimbarea de macaz, devenită ordin intern la Antena 3: „Votul de duminică, 26 mai 2019, marchează finalul unei epoci. Prezența masivă la vot, sensul opțiunilor exprimate, redesenarea raportului de forte și un anumit entuziasm al schimbării pot constitui începutul unei noi etape. La 29 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, românii par să-și fi modificat radical preferințele și aspirațiile.

(...) O întrebare, în loc de final. Fără penali în funcții publice. Bun, dacă acesta este marele obiectiv, crezul tău politic, de ce mergi acasă la penalul Voiculescu, la avocații penalilor, în templul borfașilor? De ce-i faci mai importanți decât sunt, la numai două zile după ce România a votat masiv în primul rând împotriva lor?

Citește mai multe pe G4Media

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -