Cumpănașu, despre ministrul Educației Sorin Câmpeanu: Mi-a făcut onoarea de a-mi fi vicepreședinte

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 23.12.2020 - 16:39
Imagine postată cu mândrie de Alexandru Cumpănașu

Sorin Câmpeanu, propunerea pentru Ministerul Educației, a girat mulți ani un ONG controversat condus de Alexandru Cumpănașu, personaj anchetat de DNA pentru fraudă cu fonduri europne și candidat care și-a construit ascensiunea politică prin drama de la Caracal.

SHARE

„Sorin Câmpeanu, prieten drag împlineşte o frumoasă vârstă... Tot azi, de ziua lui, primeşte titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Ştiinţe Economice.

Pe lângă prietenie mi-a făcut onoarea de a fi şi VicePreşedinte CNMR din partea Consiliului Naţional al Rectorilor! La mulţi ani Sorin!. Felicitări pt azi, pt eleganta şi discreţia cu care faci lucruri! Urez La Mulţi Ani şi ASE cu ocazia aniversării a 105 ani de la înfiinţare. Vă felicit şi vă rog să continuaţi la fel ca până acum!”, scria în aprilie 2018 Alexandru Cumpănașu despre actuala propunere pentru Ministerul Educației.

Alexandru Cumpănașu nu se lăuda degeaba. Din funcția de președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Câmpeanu a colaborat și a girat o organizație mamut condusă de Alexandru Cumpănașu, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR).

În 2018, de exemplu, Sorin Câmpeanu, ca vicepreședinte a organizației unde Alexandru Cumpănașu era președinte, a semnat împreună cu acesta din urmă un comunicat de susținere a lui Valentin Popa, ce urma să ajungă ministru al Educației. 

Cîmpeanu și Cumpănașu susțineau că Popa „este unul dintre cei mai buni cunoscători ai mecanismelor și realităților din domeniul educației, cu bune și rele (…) „Regret concentrarea actuală de forțe pentru a demola orice și pe oricine. Astfel de abordări prin care se scot în evidență orice puncte mai slabe, neglijând aspecte pozitive esențiale, afectează întregul sistem al educației și au devenit o practică extrem de dăunătoare. (…) ”, potrivit Radio Europa liberă. „Punctele slabe” se refereau probabil la dezacordurile și greșelile gramaticale frecvente prin care ministrul Popa a rămas faimos, la loc de cinste fiind ”pamblică”.

După ce Alexandru Cumpănașu a intrat, în 2019, în cursa electorală pentru Președinția României, folosindu-se de tragedia din Caracal ca o platformă politică, Sorin Câmpeanu s-a dezis de Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

„Am fost alături in proiectul „Coaliția Națională pentru Modernizarea României” (CNMR) pentru că am crezut și credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR. Astăzi, Consiliul Național al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR”, scria Sorin Câmpeanu într-un comunicat. 

Alexandru Cumpanasu a anunțat, în replică, faptul că îl suspendă din funcția de vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea Romaniei pe Sorin Cimpeanu.

În decembrie 2019, Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare. Ca să contracareze acuzația, acesta a prezentat un document potrivit căruia a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina. Actul arată că Alexandru Cumpănașu ar fi urmat un curs de „Doctorat onorific” la respectiva Universitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te