Coaliția a ajuns la o înțelegere pentru alegerile prezidențiale Românii votează de Ziua Națională

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.07.2024 - 11:36
S-a decis când vom vota președintele - Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu (rol ilustrativ)

Coaliţia a ajuns la consens privind alegerile prezidenţiale. Primul tur va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie

SHARE

Coaliția de guvernare a ajuns la o înțelegere privind datele alegerilor prezizențiale și parlamentare. Românii vor merge la urne pe 24 noiembrie, pe 1 decembrie și pe 8 decembrie.

Coaliția a ajuns la o înțelegere pentru alegerile prezidențiale. Când mergem la urne?

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie, anunţă PNL, care precizează că s-a ajuns la consens după discuţiile cu PSD desfăşurate joi dimineaţă, scrie news.ro.

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.
 
 
Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, dupa cum urmeaza: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie”, conform datelor transmise de PNL.
 
Urmează ca decizia din Coaliție să fie transpusă într-o Hotărâre de Guvern pe care să o adopte Executivul.

Luni şi marţi, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a avut consultări cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Şeful Executivului a anunţat încă de vinerea trecută că îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidenţiale, argumentând că "ţopăiala" pe această temă afectează încrederea între parteneri şi trebuie să înceteze.

Citește și: SONDAJ Prezidențiale Ciolacu - 30%, Ciucă - 20%, Geoană - 17%. Unde e Simion?

Luni, la discuţiile cu prim-ministrul au participat, pe rând, reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL. Marţi, dialogul a continuat cu reprezentanţii REPER şi cei de la Forţa Dreptei.

Reunită luni în şedinţa Biroului Politic Naţional, conducerea PNL a fost de acord, în unanimitate, ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, anume în luna noiembrie, a declarat preşedintele formaţiunii, Nicolae Ciucă.

"În unanimitate, toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord ca în continuare să susţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen", a spus liderul liberal.

În contextul în care premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, Nicolae Ciucă a subliniat că, având în vedere coaliţia guvernamentală PNL - PSD, nu era necesară invitaţia la consultări a liberalilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te