Claudiu Năsui (USR): Dacă ne unim, Daniel Băluță de la Sectorul 4 poate fi învins

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 07.07.2020 - 15:11
Claudiu Năsui

Liderul USR București, deputatul Claudiu Năsui, a explicat că alianța cu PLUS mai negociază doar cu PNL pentru candidați comuni la Primăriile de sector, dar nu și cu PMP, care ar avea pretenții prea mari pentru scorul electoral pe care-l are în Capitală.

SHARE

Claudiu Năsui, liderul USR București, a negat din start orice speculație privind faptul că nu l-ar susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei.

„Noi suntem primii care l-am susținut pe Nicușor Dan, nu există dubii în acest sens.

Îl susținem pe Nicușor Dan și susținem  și candidaturi comune.

Citește și Vlad Voiculescu, mesaj dur către Orban: N-avem nevoie de lecții de „înțelepciune” de la liberali

Dar lucrul în care ne-am împiedicat au fost niște susțineri ale PNL, pentru că nu putem să mergem cu anumite persoane, respectiv Dan Croitoru, de la Sectorul 5, care a fost mâna dreaptă a lui Vanghelie și viceprimar al său, și Dan Cristian Popescu, de la Sectorul 2, care a făcut o alianță PSD-PNL”, ne-a declarat Claudiu Năsui.

Liderul USR București a precizat că liberalii au insistat să îl propună pe Dan Cristian Popescu. Acesta din urmă ar fi avertizat deja că dacă pierde susținerea colegilor de partid va candida din partea PSD.

Citește EXCLUSIV De ce au intrat în impas negocierile pe candidați la București. PMP, scos din schemă

„Popescu pune astfel problema: nu mai bine câștigați voi cu mine, decât să câștige PSD cu mine? Prefer să pierd cu un candidat corect, decât să susținem pe cineva greșit.

Dar negocierile continuă cu PNL. Ceea ce e clar este că PMP nu face parte din schema comună de la București”, a confirmat Claudiu Năsui pentru Newsweek România.

Acesta a invocat pretențiile prea mari ale PMP, în comparație cu scorul din sondaje, în condițiile în care, la București, USR ar avea o intenție de vot aproape dublă chiar și față de PNL.

„Suntem dispuși să avem o paritate de 3 la 3 cu liberalii, chiar dacă nu suntem la scor egal, dar numai dacă adăugăm condiția de integritate.

Citește și: Eugen Tomac, despre solicitările de integritate ale USRPLUS: Și Vlad Voiculescu a colaborat cu PSD

Pentru că nici nu putem altfel, colegii noștri din filiale nu ar accepta să-l susțină pe Dan Cristian Popescu sau Dan Croitoru. Oricine le-ar cere asta, ei nu ar accepta”, a menționat Claudiu Năsui.

Acesta a precizat că totuși este optimist că USRPLUS va ajunge la o înțelegere cu PNL, în condițiile în care există deja susținere la comun pentru Clotilde Armand, de la USR, pentru Sectorul 1, și liberalul Ciprian Ciucu, pentru Sectorul 6.

„Pe sondajele noastre sunt șanse și la Sectorul 4. Dacă ne aliem toți, Daniel Băluță poate fi învins”, a menționat Claudiu Năsui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te