Eugen Tomac, despre solicitările de integritate ale USRPLUS: Și Vlad Voiculescu a colaborat cu PSD

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 07.07.2020 - 13:54
Eugen Tomac s-a supărat că a fost scos de la masa negocierilor cu USRPLUS și PNL. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Negocierile pentru candidați comuni la București se desfășoară greoi. PMP spera să aibă un candidat la o primărie de sector care să fie susținut de PNL, USR și PLUS, dar deocamdată șansele sale sunt mici.

SHARE

Președinții PLUS București, Vlad Voiculescu, și USR București, Claudiu Năsui, au transmis duminică faptul că singura condiție pe care o pun cele două partide în discuțiile cu PNL, pentru crearea unei alianțe electorale la nivel de București, este ca fiecare partid să susțină candidați la primăriile de sector care „să nu fie doar anti-PSD, ci care să nu fi avut vreo legătură solidă cu PSD în ultimii 10-15 ani.”

PMP a fost scos de la masa negocierilor pentru candidaturi comune la sectoare, fapt care l-a revoltat pe președintele partidului, Eugen Tomac. 

„Noi am  propus niște soluții. Dacă ei sunt mai deștepți și cred că singuri vor bate un PSD care aruncă cu nemiluita din banii publici sub pretextul că îi apără pe oameni de COVID, se înșeală.

Mesajul meu a fost direct: am văzut că fiecare partid își lansează candidați proprii. Dacă asta cred ei că este soluția cea mai sigură să scapi de PSD în București, să fie sănătoși.

Când mă întâlneam eu cu Nicușor Dan, nici USR, nici PNL nu voiau să audă de el”, a declarat Eugen Tomac pentru Newsweek România.

Citește EXCLUSIV De ce au intrat în impas negocierile pe candidați la București. PMP, scos din schemă

Liderul PMP a precizat că partidul său are un portofoliu de 80.000 de voturi în București, „obținute din 2016 până în prezent”, care nu poate fi neglijat și care permite formațiunii să ceară candidați pe liste comune și un candidat PMP la unul dintre sectoare.

„Noi am spus că suntem dispuși să ne așezăm la masă, în mod transparent, să discutăm aceste chestiuni. În rest, Dumnezeu cu mila.

Când pui în coșul comun 80.000 de voturi, nu ai cum să spui: «Domnule, luați-mă și pe mine doar așa».

Noi am propus astfel: candidatul comun la Primăria Capitalei să vină să își facă lista la Consiliului General. PMP îi pune la dispoziție 25 de CV-uri. El își alege din aceștia pe cine pune pe lista lui de candidați.

Așa vedeam eu o coaliție convingătoare. Altfel, dacă începem cu găinării...”, a menționat Eugen Tomac.

Citește și Vlad Voiculescu, mesaj dur către Orban: N-avem nevoie de lecții de „înțelepciune” de la liberali

Liderul PMP a afirmat că, în condițiile în care nu se ajunge la o înțelegere, partidul va avea candidați proprii.

Eugen Tomac consideră exagerată solicitarea USRPLUS de a numi candidați oameni care nu au avut nici o legătură cu PSD în ultimii 15 ani.

Citește și USR și PLUS transmit PNL că nu vor candidați cu legături cu PSD în ultimii 15 ani

„Pe logica asta, nu ar mai trebui să se discute cu PNL-ul, că acest partid a creat USL. Pe logica asta, domnul Vlad Voiculescu nu mai trebuie să candideze, că a fost în cabinet cu vicepremierul Dîncu de la PSD. Cine e mai pesedist?

Pe principiul ăsta, USR și PLUS trebuie să dea jumătate din membri afară.

Ori discutăm pe ce facem astăzi, ori nu. Noi venim cu o soluție constructivă, să îi  dăm pe toți jos”, a replicat Eugen Tomac.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te