Ciucă: „PPE trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din UE şi după alegeri”

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.02.2024 - 13:15
Ciucă: „PPE trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din UE şi după alegeri” - Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a declarat, cu prilejul vizitei în Spania, că Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din Uniunea Europeană şi după alegerile din iunie.

SHARE

Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din Uniunea Europeană şi după alegerile din iunie, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Ciucă: „PPE trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din UE şi după alegeri”

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, cu prilejul vizitei pe care o efectuează în Spania, cu preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núnez Feijóo.

"Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din Uniunea Europeană şi după alegerile din iunie. Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care am avut-o cu Alberto Núnez Feijóo, preşedintele Partidului Popular din Spania.

Citește și: Nicolae Ciucă, vizită oficială de două zile în Spania

Este în interesul democraţiei să prezentăm alegătorilor din ţările noastre avantajele pe care UE le aduce fiecăruia. Atât România, cât şi Spania beneficiază de fonduri de la Bruxelles, care dezvoltă regiuni şi comunităţi, recuperând decalaje economice", a scris Ciucă pe Facebook.

Ciucă a precizat că i-a propus preşedintelui Partidului Popular din Spania să discute cu reprezentanţii comunităţii româneşti despre intenţiile lor de implicare în viaţa politică, economică şi socială.

"De asemenea, l-am rugat ca partidul său să sprijine demersul guvernamental pentru acordarea dublei cetăţenii pentru români şi să îndrepte regimul de taxare la care este supusă Biserica Ortodoxă. I-am urat ca, în alegerile europarlamentare, partidul său să îşi păstreze primul loc obţinut în scrutinul parlamentar de anul trecut", a mai scris Nicolae Ciucă.

El a menţionat că mai multe detalii despre strategia popularilor europeni pentru alegerile din iunie vor fi discutate la congresul PPE, pe care PNL îl va găzdui în perioada 6-7 martie, la Bucureşti.

Preşedintele Senatului s-a întâlnit, în încheierea vizitei oficiale în Spania, şi cu PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, căruia i-a promis că vor fi făcute toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare.

"M-a bucurat să îl întâlnesc astăzi pe PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei.

 I-am mulţumit pentru toate eforturile pe care le-a depus pentru a păstra viu spiritul românesc în comunitatea de aici. Reprezentanţii autorităţilor spaniole cu care am discutat mi-au vorbit despre seriozitatea şi buna integrare a românilor în această societate.

 Ştiu că biserica noastră are o contribuţie importantă la această imagine, prin sprijinul moral şi rolul călăuzitor pe care le manifestă în viaţa celor ce sunt departe de ţară.

Citește și: Ciucă: „Legislaţia românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată”

I-am promis Preasfinţiei Sale că, de la Bucureşti, vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare," a mai scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Preşedintele Senatului a efectuat luni şi marţi o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Din delegaţia condusă de Nicolae Ciucă au făcut parte senatoarea Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te