Cîţu: În discuţiile cu Ciolacu, am prezentat PNRR, nu am negociat. Ciolacu: Nu am avut acces la PNRR

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.05.2021 - 17:46
Cîţu: În discuţiile cu Ciolacu, am prezentat PNRR, nu am negociat. Ciolacu: Nu am avut acces la PNRR. / Foto: newstrack.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe capitole, cu toate bugetele şi elementele de reformă.

SHARE

"Astăzi, unele sindicate şi patronate au ales să facă parte din delegaţia PSD, surprinzător, dar asta este. Am prezentat, nu am negociat, am prezentat PNRR, un PNRR care a şi fost apreciat, în special partea de reforme, de Comisia Europeană, şi astăzi am prezentat aceste elemente.

Elemente de reformă care au fost aprobate sau discutate în coaliţie, coaliţie care are în spate voturile românilor (...) Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu toate bugetele", a declarat Florin Cîţu, joi, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și: Sindicaliștii BNS, de mână cu delegația PSD, la întâlnirea cu premierul Cîțu pe tema PNRR

Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu: „Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR”

„Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR. Nu, au fost prezentate nişte principii şi care ar fi viziunea. Avem o propunere de a discuta mai aprofundat cu specialiştii de a găsi căi de absorbţie a acestor bani. Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa.

Citește și: Putin amenință: Rusia „le va sparge dinţii” tuturor celor care vor să „înhațe” ceva de la ea

Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM, nu cunoaştem reformele pe zona de pensii. Sperăm să ne revinăm tuturor acestor informaţii. Suntem totuşi demnitari. Aşteptăm totuşi PNRR să îl primim şi să discutăm cu specialiştii în fiecare domeniu. Am asistat cu toţii la un efort de centralizare al PNRR. Noi venim cu ideea descentralizării PNRR, nu în pixul unui ministru, bun sau rău, cum este el.

Pe noi ne interesează acest PNRR să fie cât mai transparent şi mai descentralizat. Posibil cau eu cu domnul premier să nu mai am o întâlnire directă dar sunt convins că partenerii sociali şi specialiştii vor avea întâlniri.

Domnul Dumitru Costin a lăsat un material în ceea ce priveşte reformele. A fost o caracterizare un pic superficială, dar s-a finalizat cu o promisiune. Totul este cu vom face în viitor. Eu rămân acelaşi Marcel Ciolacu. Am venit cu propuneri ca să fim de ajutor”, a afirmat Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu de la Palatul Victoria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te