Candidații PNL, în luptă pentru scoaterea Prahovei și a Carașului de sub ocupația PSD (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 25.09.2020 - 18:15

La Prahova și Caraș-Severin, PNL a avansat doi candidați redutabili la președinția consiliilor județene.

SHARE

Alegerea senatorului PNL Iulian Dumitrescu la Prahova și a omului de afaceri Romeo Dunca la Caraș-Severin oferă șansa dezvoltării rapide a acestor județe, prin parteneriate cu administrațiile liberale ale municipiilor Ploiești și Reșița și într-o guvernare a PNL care a prevăzut investiții masive prin programul „Reclădim România”.

Într-o guvernare PNL, Romeo Dunca și Iulian Dumitrescu vor face parteneriat cu doi dintre cei mai performanți primari din România - liberalii Ioan Popa (Reșița) și Andrei Volosevici (Ploiești).

Experiența județelor unde Consiliul județean și capitala de județ sunt conduse de liberali demonstreză că, în absența blocajelor PSD, județul și orașul lui cel mai important se potențează reciproc.

5 miliarde de euro pentru Prahova

Dacă în 2008, salariul mediu în Prahova era pe locul al patrulea pe țară, acum a căzut pe locul 10. În toți acești 12 ani Prahova a fost condusă de PSD. A căzut mult sub potențialul unui județ cu industrie activă, infrastructură, turism, forță de muncă înalt calificată.

„Ne-am văzut județul îngenunchiat și coborât de pe podium pe un umilitor și modest loc nouă în ceea ce privește dezvoltarea economică și nivelul de trai. (…)Toate aceste neîmpliniri sunt numai și numai din cauza PSD”, constată candidatul liberal.

„Prahova pe primul loc” este programul lui Iulian Dumitrescu. Cadastrarea întregului județ până în 2024 - „o condiţie absolut necesară pentru dezvoltarea agriculturii şi a sectorului construcţiilor”, gaze, apă, canalizare, digitalizare, curățenie, parcuri industriale și susținerea turismului grav afectat de pandemie sunt prioritățile lui Iulian Dumitrescu.

Dumitrescu mizează și pe parteneriatul cu Guvernul PNL, care a lansat, recent, ambițiosul program de investiții ”Reclădim România”.

„Vă spun un număr mare”, le transmite Iulian Dumitrescu prahovenilor.

„Numai în cadrul planului de relansare economică, în județul nostru ar urma să intre peste  cinci miliarde  de euro în următorii ani. În calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, partidul care va guverna România în următorii patru ani, şi de viitor preşedinte al Consiliului Județean Prahova, îmi asum postura de garant al implementării acestui plan.”

Tandem pentru dezvoltare: Primăria Ploiești-CJ Prahova

Atât de dăunătoare a fost dominația PSD în Prahova încât a dus, întâia oară într-un județ din România, la o alianță puternică între PNL, USR și PLUS pentru susținerea candidatului PNL la președinția consiliului județean.

„Prahovenii ne vor fi alături şi vor spune cu voce tare: Adio, PSD”, declară Iulian Dumitrescu. „Vrem să devirusăm județul de PSD deoarece prahovenii nu pot lupta, în același timp, împotriva a două epidemii: și împotriva coronavirusului, și împotriva ciumei roșii.”

Prahova are din toamnă și șansa parteneriatului dintre consiliul județean și capitala de județ. La primăria Ploiești revine pentru o nouă candidatură avocatul liberal Andrei Volosevici, care, înainte de a deveni senator al României, a mai avut un mandat de primar între 2008 și 2012.

De mandatul său de primar se leagă construcția stadionului Ilie Oană, modernizarea a 680 de străzi și asfaltarea pentru prima dată a altor 94, peste 17.000 noi locuri de parcare, 70 de km de canalizare cu racordarea gratuită a 6.000 de gospodării sau construcția a două noi grădinițe.

„Îi voi fi partener de nădejde și îl voi sprijini să pună în practică toate visele pe care le are pentru Ploiești”, spune Iulian Dumitrescu, candidatul PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Prahova.

Doi oameni de afaceri intră în administrație ca să repare Carașul

O situație asemănătoare avem la Caraș Severin. Aici, PNL mizează pe un parteneriat puternic între actualul primar al Reșiței, liberalul Ioan Popa, în cursă pentru al doilea mandat, și candidatul PNL la președinția Consiliului județean – Romeo Dunca.

Ambii sunt oameni de afaceri. Au optat pentru administrație din dorința de a repara orașul și județul. Iar Romeo Dunca știe pe propria-i piele ce înseamnă o administrație ostilă antreprenorilor și cât de important pentru dezvoltarea județului este parteneriatul cu mediul privat: „Investițiile mele au adus în Caraș-Severin mii de turiști și au dat puțină strălucire acestor zone minunate, de multe ori împotriva voinței celor care ar fi avut obligația să mă sprijine, pe mine sau orice alt investitor.”

Dunca nu este un om ușor de învins. Are voință de fier și spirit de echipă. Este pasionat de mountain-bike, motociclism, a terminat pe motocicletă una dintre cele mai dure ediții ale raliului Paris-Dakar (2005) - și de expediții – a cucerit atât  Polul Nord (2006) cât și Polul Sud (2011).

Program de CJ: economie, proiecte bune și zero furt

Romeo Dunca explica într-un interviu acordat resita.ro cum a deprins cultul muncii în familia lui de țărani gospodari, anticomuniști, din Maramureș care s-au mutat în Banat: „Părinții mei m-au învățat  că trebuie să respect munca și nu trebuie să iau nimic din ce nu-i al meu, chiar dacă nu mă vede nimeni.”

În Caraș, explică Romeo Dunca, problema nu ține neapărat de subțirimea resurselor: „Nu avem grijă de banii pe care îi avem. În primul rând, pe plan local vreau să stârpesc furtul. În consiliul județean și tot ce este de la el în jos.

Vreau să nu mai iasă un ban, dacă banul acela nu este bine gestionat și de el să se facă maxim. Deci: economie, proiecte bune și zero furt.”

Partenerul lui Dunca în tandemul PNL pentru Caraș-Severin este primarul Reșiței, Ioan Popa.  Din 2016 încoace, Ioan Popa a reînsuflețit orașul ce intrase în colaps odată cu industria siderurgică.

A adus fonduri nerambursabile cât ar fi produs bugetul local în mai bine de cinci decenii. Alegerea lui Romeo Dunca la președinția consiliului județean va da avânt acestei evoluții și va aduce soluții și optimism pentru toate localitățile cărășene.

O viziune unitară

Parteneriatele și viziunile convergente privind dezvoltarea sunt esențiale pentru dezvoltarea județelor României. De exemplu, după realizarea celei mai moderne linii de tramvai din România (printr-un proiect cu finanțare europeană), primarul Ioan Popa are în vedere realizarea unei linii de tren-tramvai (tram-train) între Reșița și Timișoara, condusă tot de un primar liberal, Nicolae Robu.

S-ar reduce astfel la o oră deplasarea între capitalele județelor Caraș-Severin și Timiș.

O conducere liberală a celor două consilii județene (la Timiș din partea PNL candidează primarul de succes Alin Nica) ar facilita un astfel de proiect de anvergură care unește cele două municipii cu primari PNL și presupune numeroase parteneriate și cu alte localități.

_______________

Comandat de PNL, Executat de: News International SA, cod AEP 21200012

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te