Când va anunța PNL candidații pentru primăriile din România? Cine sunt favoriții?

DE Alin Crișan | 13.01.2024 - 14:01
Când va anunța PNL candidații pentru primăriile din România? Cine sunt favoriții? - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Raluca Turcan a anunțat că PNL va anunța până în 28 februarie cine sunt candidații pentru posturile de primar din România.

SHARE

PNL va anunţa până în 28 februarie candidaţii pentru posturile de primar, fiind favoriţi să candideze primarii în funcţie şi liderii de organizaţii, iar în cazul Consiliului Judeţean Sibiu, actualul preşedinte, Daniela Cîmpean, va mai candida pentru un nou mandat, a anunţat sâmbătă liderul Organizaţiei Judeţene PNL, ministrul Culturii Raluca Turcan.

Când va anunța PNL candidații pentru primăriile din România? Cine sunt favoriții? 

"Există un calendar pe care noi, ca organizaţie, o să îl respectăm şi, până în data de 28 februarie, o să desemnăm oficial candidatul pentru toate primăriile şi în municipiul reşedinţă şi în alte UAT-uri din judeţul Sibiu.

Este o obligaţie pe care noi o vom respecta. În legătură cu municipiul reşedinţă nu a apărut nimic nou sub soare. Aşa cum am mai afirmat, preşedintele organizaţiei municipale are prima şansă să fie desemnat candidat la Primăria Municipiului Sibiu, iar la Mediaş avem primar în funcţie", a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Câți români vor merge la vot în 2024. PNL și PSD, primele în sondaje. Partidul care trece de 5%

Singurul liberal interesat să candideze pentru postul de primar al municipiului Sibiu şi care are şi cea mai mare şansă să fie desemnat candidat este Adrian Bibu, consilier municipal şi administrator public al CJ Sibiu.

Acesta a mai candidat şi la alegerile locale din 2020, tot pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, când s-a clasat pe locul al doilea, după actualul primar al municipiului, Astrid Fodor, reprezentantă a Forumului Democrat al Germanilor din România.

În cazul localităţilor unde există primari liberali în funcţie, aceştia sunt evaluaţi de conducerea partidului. Unul dintre primarii PNL a anunţat deja conducerea formaţiunii că nu va mai candida, iar alţi doi primari liberali spun că "se mai gândesc" dacă vor candida sau nu.

"Avem evaluare pe fiecare localitate şi unde avem primari în funcţie şi unde nu avem. Mai mult decât atât, în toate localităţile unde nu avem primari, am făcut sondaje de opinie astfel încât să identificăm omul cel mai potrivit să ducă această bătălie pentru primărie. (...)

Avem un primar în funcţie care a anunţat că nu doreşte să mai candideze. De asemenea, mai avem doi colegi care se gândesc, dar de aici şi până la decizia finală mai este", a mai spus Raluca Turcan.

Citește și: Gheorghe Flutur: PNL și PSD au făcut compromisuri pentru stabilitate. PNL merge singur în alegeri

Aceasta a precizat că actualul preşedinte liberal al CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, va candida pentru un nou mandat.

"Sondajele de opinie arată că Daniela Cîmpean se detaşează net de orice altă opţiune pentru preşedinţia Consiliului Judeţean în încrederea sibienilor", a arătat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a evitat să spună pentru ce funcţie va candida la alegerile din 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te