Când nu înfierează protestatarii, Mihai Fifor ridică ode unui baron PSD, milionar în comunism

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.08.2018 - 15:51
Inquam Photos / George Calin

Ministrul Apărării este mândru că a fost format de Ion Prioteasa, președintele Consiliul Județean Dolj.

SHARE

De peste cinci zile, niciun ministru al guvernului Viorica Dăncilă nu s-a arătat în carne și oase pentru a lua o poziție față de evenimentele de vineri seara în care jandarmii au acționat cu violență împotriva protestatarilor

Pe Facebook, cel mai vehement ministru al guvernului Dăncilă este Mihai Fifor. Într-un total dispreț față de cei peste 450 de protestatari care au avut nevoie de îngrijiri medicale, ministrul Apărării se victimizează susținând că ei guvernează „sub asediu”.
Acesta a scris: „Deja se încearcă repetarea violențelor de aseară (postarea este de s\mb[t[ n.red.), fapt ce arată că valul de incitări de pe rețelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct.... Faptul că încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacția forțelor de ordine. Grupuri bine organizate i-au provocat în permanență pe jandarmi, i-au atacat cu sticle și pietre, cu garduri și bucăți de asfalt.

Jandarmii au vegheat la buna desfășurare a manifestației și s-au expus unor agresiuni, acționând corect și în baza legislației în vigoare, pentru restabilirea ordinii publice.”


Ministrul Mihai Fifor crede că jandarmii au fost victimele unui complot bine gândit cu mult timp înainte.

O explicație a tupeului lui Fifor poate fi dată de formarea sa în laboratorul unui controversat baron PSD. Este vorba de Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj și fost șef al PSD Dolj.

În prezentarea de pe siteul personal, Mihai Fifor îl descrie pe Ion Prioteasa drept farul călăuzitor al carierei sale: 

„Din anul 2004 m-am alăturat echipei Președintelui Ion Prioteasa, devenind unul dintre tinerii pe care acesta îi va forma și pregăti pentru administrația publică de performanță în județul Dolj. Alături de această echipă sunt și astăzi, continuând să învăț de la cel mai performant lider politic din regiune‘. 

„Am intrat în politică pentru a mă alătura domnului președinte Ion Prioteasa din a cărui echipă fac și acum parte. O echipă de tineri profesioniști, care cred în principiile social-democrate.” (sursa: fifor.ro)

Ce scrie presa despre Ion Prioteasa, mentorul lui Fifor.

„Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, şi-a început ascensiunea ca uşier la restaurantul Jiul din capitala Olteniei pe vremea primei Craiova Maxima. A lucrat de mic în turism şi alimentaţie publică, industrie subterană pe vremea comunismului, care l-a făcut mare, adică milionar până înainte de Revoluţie. A făcut trafic cu bunuri de larg consum şi mâncare, produs de lux pe vremea lui Ceauşescu. Conform fişei postului, la Oficiul Judeţean de Turism a ciripit la Secu, dar şi la Miliţie”. (puterea.ro)

„Şeful Consiliului Judeţean Dolj a fost până anul trecut preşedintele PSD Dolj şi baronul Craiovei şi al judeţului. Ion Prioteasa este acuzat de procurorii DNA de aranjamente pe banii Uniunii Europene” (adevarul.ro).

„Baronul de Dolj Ion Prioteasa a primit în anul 1989 repartiţie într-o casă boierească situată pe strada General Dragalina numărul 32. În perioada respectivă în România nu mai funcţiona nici o structură a vechiului aparat communist”. (adevarul.ro).

“Ion Prioteasa este un greucean al PSD şi a fost cel mai apropiat baron de sufletul fostului preşedinte Mircea Geoană. Prioteasa conduce Doljul de 13 ani, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Puterea lui stă în faptul că lucrează în familie: fiul, soţia, cumnatul, cumnata, dar şi oamenii din anturajul acestora sunt singurii  de încredere ai lui Prioteasa. Timp de 13 ani nu a avut probleme cu poliţia şi procuratura” scriu jurnaliştii postului naţional de televiziune. (radioinfint.ro)

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te