Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.06.2021 - 18:14
Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea / cdep

Plenul Camerei Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, votul urmând să fie dat marţi.

SHARE

.Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 178 de deputaţi. Este prezent şi ministrul Cristian Ghinea.

Simion, către Ghinea: Noi nu am semnat moţiunea; răspundeţi la 5 întrebări şi nu o votăm 

Deputatul AUR George Simion i-a adresat, luni, ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, mai multe întrebări, transmiţându-i acestuia că AUR nu a semnat moţiunea şi nu a spus că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost respins de Comisia Europeană.

Citește și: Șefa achizițiilor COVID: propusă de Teodorovici, susținută de USRPLUS. Suspiciuni grave de corupție

"Domnule Ghinea, eu cred că ar trebui să vă schimbaţi ochelarii pentru că noi nu am semnat nimic. Aţi făcut o greşeală mai devreme de la microfon, că am semnat această moţiune. Aţi greşit, după cum aţi greşit că, tot de pe acest scaun, mi-aţi spus mie când v-am cerut să garantaţi că nu vor veni controale de tip FMI asupra României dacă ne împrumutăm prin PNRR, că nu vor veni, deşi chiar atunci delegaţia FMI era prezentă al Bucureşti, şi Comisia Europeană va monitoriza atent pentru că are tot interesul, dacă vom comite greşeli, să ne ia banii înapoi", a afirmat Simion, la dezbaterea moţiunii simple.

 

Bota (PNL): PSD - groparul proiectelor cu bani europeni în România

 

PNL nu va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, luni, în plen, deputatul liberal Călin Bota, care a susţinut că PSD este partidul "cel mai puţin îndreptăţit" să dea lecţii privind fondurile europene.

Citește și: Ucigașul din Galați, rânjind la instanță: Garda și-a adunat forțele/Să-ncerce să ne ia străzile

  „Am asistat, odată cu prezentarea moţiunii şi susţinerea acesteia la un exerciţiu de retorică populistă, demagogică, un exerciţiu pe care PSD îl practică deja de foarte mulţi ani, însă, din fericire, cu din ce în ce mai puţin succes. Românii nu mai au încredere în manipulările PSD şi bine fac. Am auzit zilele acestea clubul bocitoarelor experte din PSD, în frunte cu domnul Marcel Ciolacu, specialist în vânătoare şi pescuit alături de Omar Hayssam şi de domnul Liviu Dragnea, care vorbeşte deja de un eşec major al planului, de pulverizare a PNRR în condiţiile, în care sunt continuate discuţiile tehnice pe proiecte între specialiştii de la Bruxelles şi cei din ministerele de la Bucureşti", a afirmat Bota, la dezbaterea moţiunii simple.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este prototipul unui mod de a face politică, al "USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiască".

  

"Această moţiune nu este doar despre Cristian Ghinea şi despre dezastrul produs în privinţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Domnul Ghinea este de fapt prototipul unui mod de a face politică, prototipul USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiască. De când aţi apărut ca partid pe scena politică românească doar asta aţi făcut, aţi criticat, aţi blocat şi aţi distrus. Domnule Ghinea, ieşiţi din bula în care trăiţi, păşiţi în viaţa reală, aşa cum pe plan personal aţi ştiut să vă transformaţi frustrările extremismului civic în active financiare şi afaceri profitabile. (...) Pe Facebook sunteţi un maestru al demagogiei, un expert în bla-bla-uri despre integritate, despre transparenţă. În realitate, însă, v-aţi descoperit rapid vocaţia de ONG-ist ideologic, pe bani mulţi, pe bani din ce în ce mai mulţi", a spus Grindeanu în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, depusă de PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te