Burduja, avertisment pentru Armand: „Inducerea în eroare a organelor judiciare se pedepsește”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2022 - 11:39
Sebastian Burduja are un conflict mai vechi cu Clotilde Armand/ Colaj foto: Antena 3

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o avertizează pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, după anunţul că va depune plângere penală împotriva sa, că prin Codul penal se pedepseşte inducerea în eroare a organelor judiciare.

SHARE

„Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preş realitatea tragică a Sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. Victimele sunt cetăţenii Sectorului 1, care s-au săturat până peste cap de circul permanent. Să vorbeşti de plângeri penale pentru că cineva nu îţi girează ilegalităţile şi proiectele faraonice înseamnă să nu ai simţul ridicolului", se arată într-un comunicat al lui Burduja.

Citește și:

Clotilde Armand depune plângere penală împotriva unui ministru PNL. Sebastian Burduja este cel vizat

Ministrul Digitalizării regretă că în 2020 PNL a susţinut candidatura lui Clotilde Armand la primăria Sectorului 1.

„Ne cerem încă o dată scuze cetăţenilor Sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susţinerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcţii publice. Suntem la fel de dezamăgiţi precum sunt şi ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, aşa cum le vedem în sectoarele 2 şi 6, de exemplu. Garanţia noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar aceşti ani irosiţi în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru Sectorul 1", a adăugat Burduja, preşedintele PNL Sector 1.

Burduja aminteşte art. 268 din Codul penal - „Inducerea în eroare a organelor judiciare", potrivit căruia: (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani".

Citește și: 

VIDEO Niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe campionii de la canotaj

„Astfel, vom face ceea ce am făcut de fiecare dată: vom apăra interesul cetăţenilor şi vom fi de partea legii, care nu ţine cont de cine urlă mai tare", a mai spus Burduja.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va depune plângere penală împotriva Ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, dar şi a altor persoane, pe care le acuză de faptul că ar fi făcut presiuni asupra funcţionarilor publici din primărie.

Conform unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1, la şedinţa de vineri a Consiliului Local, „unii invitaţi, membri ai unui partid politic, au făcut acuzaţii neprobate şi nefondate" la adresa unor funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1. În acest context, primarul Sectorul 1 a anunţat că urmează să depună plângere penală în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te