Bugetar și cu datorii la bănci, Manda și-a luat casă de 230.000 euro

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.02.2019 - 19:37
Olguța Vasilescu și Claudiu Manda speră să plătească vila din cadourile de la nuntă. Foto: Ziarul de Craiova

Explicația deputatului de Craiova, președinte al Comisiei de control al SRI, asupra modului în care și-a luat o vilă de lux nu stă în picioare dacă îi citești declarația de avere .

SHARE

Claudiu Manda a recunoscut că și-a cumpărat o casă boierească cu o suprafață de peste 200 mp, cu parter, etaj și mansard, așa cum au dezvăluit jurnaliștii de la Ziarul de Craiova.

„Conacul are două livinguri, trei dormitoare, un dressing, o sală de dinning, o bucătărie și două birouri. În plus, a fost amenajată o sală de cinema. Pentru a păstra intact stilul decorativ al casei boierești, proprietarul susține în anunțul de vânzare că a folosit vopsea decorativă de lux”, a scris ziaruldecraiova.ro.

Pentru că „toate camerele au candelabre import Italia, ușile sunt dotate cu clanțe cu cristale Swarorovski, băile au robineții suflați cu aur de 24k, iar toate vasele wc au capace soft-close.”, prețul casei este consistent.

„Am cumpărat casa cu suma de 230.000 de euro. O mare parte din bani a fost împrumutată de la cunoscuți, cu contract la notar. Sper să achit împrumutul după petrecerea de nuntă”, a declarat președintele Comisiei SRI pentru Ziarul de Craiova.

De aici deducem două lucruri:

     1.     Claudiu Manda are prieteni atât de generoși încât au încredere că le va putea returna, în total, un sfert de milion de euro. Asta în condițiile în care Claudiu Manda este sărac și are doar salariu de bugetar declarat ca venit.

Din declarația de avere reiese că senatorul mai are un teren într-o comună (pe care nu îl poate pune gaj, fiind ieftin), dar nici un alt imobil de valoare.

Claudiu Manda are de plătit rate la un Mercedes luat în leasing în 2017, de 124 mii de lei, la BCR.

Este acționar la Imoband Oltenia, o companie care a avut pierdere, în 2016, de 3.000 de lei.

Manda are doar 8.000 de euro în cont și un salariu de 146.000 de lei pe an, adică 2.500 euro pe lună.

Faceți un exercițiu de imaginație:  cât v-ar fi de greu să împrumutați avansul la „Prima casă” (5.000 euro, de 50 de ori mai puțin ca Manda) de la prieteni?

     2.     Dacă Manda nu are bani în cont și speră să acopere din nunta cu Olguța Vasilescu suma de 230.000 de euro, așa cum a declarat, cât trebuie să fie „darul”?

La un meniu de 100 de euro (cam sărăcie) înmulțit cu 1.000 de invitați ar fi cheltuieli de 100.000 euro. Ca să acopere cheltuielile de nuntă și casa, ar trebui ca fiecare participant să îi onoreze cu suma de 330 de euro, adică 660 euro de cuplu.

Cum majoritatea vor fi rude și prieteni, social-democrația pare foarte profitabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te